Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Sport-FM]: Πιο εντυπωσιακός από κάθε άλλη φορά ο φετινός Μαραθώνιος Κρήτης
[Sport-FM]: Πιο εντυπωσιακός από κάθε άλλη φορά ο φετινός Μαραθώνιος Κρήτης

[Sport-FM]: Πιο εντυπωσιακός από κάθε άλλη φορά ο φετινός Μαραθώνιος Κρήτης

Συνδυάζουμε σούπερ Σαββατοκύριακο στα πανέμορφα Χανιά για να τρέξουμε στο φετινό Μαραθώνιο Κρήτης!

Ο Μαραθώνιος Κρήτης, αποτελεί μία πολιτιστική και, κυρίως, αθλητική διοργάνωση που διεξάγεται στα Χανιά από το 2016. Αποτελεί τον μοναδικό στην Ελλάδα Πράσινο Μαραθώνιο και εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα αθλητικών διοργανώσεων (καλεντάρι) του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Είναι αφιερωμένος στον Μακαριστό Μητροπολίτη Ειρηναίο Γαλανάκη, ο οποίος ανέπτυξε σημαντικό θρησκευτικό, ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο στην Κρήτη, ενώ ο Αγώνας Δρόμου των 10 χλμ. είναι αφιερωμένος στον Σμηναγό Κώστα Ηλιάκη, ο οποίος έδωσε τη ζωή του προασπίζοντας τον Εθνικό εναέριο χώρο.
Ο Μαραθώνιος Κρήτης περιλαμβάνει ποικίλες παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και κορυφώνεται με τους Αγώνες: Μαραθώνιου Δρόμου, 10 χλμ., 5 χλμ. & 2,5 χλμ. Διοργανώνεται από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Χανίων (Σ.Δ.Υ.Χ.), με Συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τους Δήμους της Π.Ε. Χανίων, την Ένωση Ξενοδόχων, το Εμπορικό Βιοτεχνικό Επιμελητήριο (Ε.Β.Ε.), τον Δικηγορικό Σύλλογο, τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., και της Ε.Ο.Σ.Λ.ΜΑ-Υ.
Ο 5ος Μαραθώνιος Κρήτης πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Απριλίου 2020. Πληροφορίες για την διοργάνωση μπορείτε να βρείτε στο site του Μαραθωνίου Κρήτης https://crete-marathon.gr/
Εκτός των αγώνων της 12/4/2020 , η Διοργάνωση περιλαμβάνει και παράλληλες πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: SPORT-FM

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!