Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Sport-FM]: «Παραλύει» το Σαπέκο, κηρύχθηκε εθνικό πένθος για 30 μέρες
[Sport-FM]: «Παραλύει» το Σαπέκο, κηρύχθηκε εθνικό πένθος για 30 μέρες

[Sport-FM]: «Παραλύει» το Σαπέκο, κηρύχθηκε εθνικό πένθος για 30 μέρες

Θρήνος και οδύνη στην πατρίδα της Σαπεκοένσε. Μουδιασμένοι κάτοικοι και Αρχές της πόλης παρακολουθούν τις εξελίξεις και προσπαθούν να βοηθήσουν. Κηρύχθηκε 30ήμερο εθνικό πένθος, προς τιμή των θυμάτων.

Στην οδύνη έχει βυθιστεί το Σαπέκο, με τους ανθρώπους του ακόμα να προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος τις αεροπορικής τραγωδίας.
Εθνικό πένθος κηρύχθηκε για τις επόμενες ημέρες, «σβήνοντας» από το ημερολόγιο Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, αλλά και οποιαδήποτε άλλη εορταστική εκδήλωση είχε προγραμματιστεί, ενώ κλειστές θα μείνουν διοικητικές υπηρεσίες, σχολεία και πανεπιστήμια.
Ο δήμαρχος της Σάντα Καταρίνα (όπου ανήκει το Σαπέδο) βρίσκεται στην πόλη για να προσφέρει τη βοήθειά του στην Σαπεκοένσε από τις πρώτες ώρες τις ανείπωτης τραγωδίας. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε αναφέρθηκε στην βοήθεια του προέδρου της Βραζιλίας, Μισέλ Τεμέρ, ο οποίος έστειλε αεροσκάφος για να μεταφέρει τα σώματα των θυμάτων.
Επιπλέον, γιατροί και δικηγόροι έχουν ταξιδέψει στην Κολομβία για να προσφέρουν νομική και ιατρική βοήθεια, ενώ η αεροπορία θα προσφέρει αεροπλάνο για να μεταφερθούν οι οικογένειες των θυμάτων στον τόπο της τραγωδίας, για να γίνει η απαραίτητη ταυτοποίηση.
«Είναι σαν να χάσαμε μέλη της οικογένειας μας», ανέφερε μέλος του συνδέσμου οπαδών της Σαπεκοένσε, τονίζοντας πως όλοι οι φίλαθλοι πρέπει να μείνουν ενωμένοι για να στηρίξουν τους παίκτες που σώθηκαν και τις οικογένειας των θυμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: SPORT-FM

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!