Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Sport-FM]: Μπερτομέου: «Όραμά μου είναι μια διοργάνωση με 16 σταθερά συμβόλαια»
[Sport-FM]: Μπερτομέου: «Όραμά μου είναι μια διοργάνωση με 16 σταθερά συμβόλαια»

[Sport-FM]: Μπερτομέου: «Όραμά μου είναι μια διοργάνωση με 16 σταθερά συμβόλαια»

Μία Ευρωλίγκα με 16 εγγυημένα συμβόλαια οραματίζεται ο Τζόρντι Μπερτομέου, λίγες ημέρες πριν το πρώτο τζάμπολ της φετινής διοργάνωσης.

Το όραμά του για μία διευρυμένη και υψηλού επιπέδου Ευρωλίγκα μοιράστηκε ο Τζόρντι Μπερτομέου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.
Ο ισχυρός άνδρας της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης μίλησε για τα εγγυημένα συμβόλαια, το EuroCup, το Financial Fair Play, καθώς επίσης και το ενδεχόμενο επιστροφής ομάδας από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Απόσπασμα από τη συνέντευξη του Τζόρντι Μπερτομέου στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας:
Για τα επόμενα στάδια εξέλιξη της διοργάνωσης: «Οι όποιες αλλαγές θα προκύψουν με βάση τη γεωγραφική επέκταση, αλλά όχι απαραίτητα από την αύξηση του αριθμού των συμβολαίων. Είναι πολύ νωρίς να αναφέρουμε λεπτομέρειες, αφού αυτές δεν έχουν συμφωνηθεί ακόμη από τις ομάδες. Υπάρχει όμως γενική κατανόηση πως για να πάει η διοργάνωση στο επόμενο επίπεδο, θα πρέπει όλοι να δουλέψουμε πάνω στην ενίσχυση της σταθερότητας και της προόδου της αξίας και των εσόδων των ομάδων. Έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν ότι όραμά μου είναι μια διοργάνωση με 16 σταθερά συμβόλαια που θα μας επιτρέψουν να εξελισσόμαστε συλλογικά, συν δύο ακόμη συμβόλαια που θα προκύπτουν από το EuroCup. Μέσα από ένα σύστημα ανόδου/υποβιβασμού, που θα επιτρέπει στα φιλόδοξα και ισχυρά πρότζεκτ να βρουν τον δρόμο προς την κορυφή».
Για τα εγγυημένα συμβόλαια: «Η αντικατάσταση των θέσεων που προκύπτουν από τα εθνικά πρωταθλήματα από τις wild cards, θα μας επιτρέψει να εγγυηθούμε ότι οι υποψήφιες ομάδες για τη διοργάνωση, θα πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να βρεθούν σε αυτή».
Για το αν υπάρχει πλάνο επιστροφής ομάδας από το Ηνωμένο Βασίλειο στη διοργάνωση: «Πάντα υπήρχε αυτό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: SPORT-FM

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!