Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Sport-FM]: ΚΑΤΑΘΕΣΗ-ΣΟΚ: Έτσι έστειλαν στον θάνατο τους επιβάτες της πτήσης
[Sport-FM]: ΚΑΤΑΘΕΣΗ-ΣΟΚ: Έτσι έστειλαν στον θάνατο τους επιβάτες της πτήσης

[Sport-FM]: ΚΑΤΑΘΕΣΗ-ΣΟΚ: Έτσι έστειλαν στον θάνατο τους επιβάτες της πτήσης

Ένας εμπειρογνώμονας μίλησε σε κολομβιανή εφημερίδα και τόνισε ότι το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή της Σαπεκοένσε είχε οριακή δυνατότητα πραγματοποίησης του συγκεκριμένου ταξιδιού!

Προς το παρόν, τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους της Σαπεκοένσε δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά οι κολομβιανές αρχές αναφέρουν ότι οι πιλότοι του αεροσκάφους είχαν προλάβει να ενημερώσουν τον πύργο ελέγχου ότι αυτό είχε υποστεί βλάβη στα ηλεκτρικά συστήματά του.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Colombiano», είχαν ζητήσει άδεια για εσπευσμένη προσγείωση λόγω έλλειψης καυσίμων.
Ένας εμπειρογνώμονας που μίλησε στην κολομβιανή εφημερίδα τόνισε ότι το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή της Σαπεκοένσε είχε οριακή δυνατότητα πραγματοποίησης του συγκεκριμένου ταξιδιού! Κι αυτό γιατί η διαδρομή ήταν 2.960 χιλιόμετρα, ενώ το μοντέλο Avro Regional Jet 85 διαθέτει αυτονομία πτήσης για μόλις 2.965 χιλιόμετρα!
Ο Χούλιο Κονσουέγκρα, εκπαιδευτής πιλότων και συγγραφέας σχετικών βιβλίων, δήλωσε ότι «είναι τεράστιας σημασίας ο σωστός σχεδιασμός πριν την απογείωση, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τυχόν απρόβλεπτα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της πτήσης». Και επιβεβαίωσε ότι «η ικανότητα του συγκεκριμένου τύπου αεροσκάφους να πραγματοποιήσει και να ολοκληρώσει αυτήν την πτήση ήταν περιορισμένη».
Παράλληλα, υπογράμμισε: «Τη δεκαετία του ’90 ήμουν πιλότος σε ένα παρόμοιο αεροσκάφος, το Regional Jet 100.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: SPORT-FM

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!