Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 2 kmh
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Sport-FM]: Κατά της Ευρωλίγκας ο πρόεδρος της ΔΟΕ: «Το αθλητικό μοντέλο απειλείται»
[Sport-FM]: Κατά της Ευρωλίγκας ο πρόεδρος της ΔΟΕ: «Το αθλητικό μοντέλο απειλείται»

[Sport-FM]: Κατά της Ευρωλίγκας ο πρόεδρος της ΔΟΕ: «Το αθλητικό μοντέλο απειλείται»

Ο Τόμας Μπαχ έκανε λόγο για βίαια εισβολή της Ευρωλίγκας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Λάβρος κατά της Ευρωλίγκας ήταν ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, στη γενική συνέλευση της Ενωσης των Ολυμπιακών Επιτροπών, στη Μαδέρα. Θορυβημένος από τις διαρροές περί αντίστοιχης προοπτικής στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ο ισχυρός άνδρας των «Αθανάτων» έκανε λόγο για μεγάλη απειλή για τον αθλητισμό.
«Πρέπει να αντιληφθούμε ότι το ευρωπαϊκό μοντέλο του αθλητισμού βρίσκεται υπό πίεση, για να μην πω υπό απειλή. Υπάρχει μια τάση από ορισμένες κυβερνήσεις και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θεωρεί ότι η αξία μιας οργάνωσης και μιας δραστηριότητας δεν καθορίζεται από τις αρχές και τη συμβολή της στην κοινωνία αλλά μόνο από το χρήμα και τις αγορές. Ετσι μπαίνουμε σε μία σειρά από σοβαρά προβλήματα που αφορούν τη δική μας εμπλοκή με τον αθλητισμό, διότι η αποκλειστικά εμπορική προσέγγιση, αγνοεί την κοινωνική προσφορά που έχουν τα σπορ σε ολόκληρη την Ευρώπη», τόνισε και πρόσθεσε:
«Οι αθλητικές οργανώσεις που βασίζονται στον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά, έχουν μία αντιμετώπιση όμοια με τις εμπορικές αθλητικές διοργανώσεις, που ελπίζουν να δρέψουν τους καρπούς του αθλητισμού. Αυτοί που θέλουν να κάνουν τη συγκομιδή των φρούτα, τα οποία εσείς έχετε φυτέψει και μεγαλώσει όλα αυτά τα χρόνια. Το γεγονός αυτό βάζει σε μεγάλες περιπέτειες τους αθλητικούς οργανισμούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: SPORT-FM

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!