Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Sport-FM]: Ενας χρόνος με αναστολή στον Κυτέα για την υπόθεση Καραλή
[Sport-FM]: Ενας χρόνος με αναστολή στον Κυτέα για την υπόθεση Καραλή

[Sport-FM]: Ενας χρόνος με αναστολή στον Κυτέα για την υπόθεση Καραλή

Ενα χρόνο με αναστολή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους τιμωρήθηκε από τον ΣΕΓΑΣ ο Δημήτρης Κυτέας για τις ρατσιστικές δηλώσεις κατά του Εμμανουήλ Καραλή.

Ο Δημήτρης Κυτέας τιμωρήθηκε με ένα χρόνο με αναστολή απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τις ρατσιστικές δηλώσεις που είχε κάνει κατά του πρωταθλητή του επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλή. Ο ΣΕΓΑΣ συνεδρίασε τη Δευτέρα και ανακοίνωσε τη συγκεκριμένη ποινή για τον ομοσπονδιακό τεχνικό και προπονητή του Κώστα Φιλιππίδη, κρίνοντας βάσιμες τις σχετικές καταγγελίες του 19χρονου, πρώην παγκόσμιου ρέκορντμαν εφήβων στο αγώνισμα και, ενώ αρχικά τιμώρησε με εξάμηνο αποκλεισμό τον Ελληνα τεχνικό, αποφάσισε τη μετατροπή της αρχικής ποινής, λόγω των δηλώσεων εκτίμησής του στο πρόσωπο του Καραλή.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση:
«Στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ συζητήθηκε η απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής για την καταγγελία του αθλητή Εμμανουήλ Καραλή σε βάρος του προπονητή Δημήτρη Κυτέα.
Σύμφωνα με τα πρακτικά της, η Δικαστική Επιτροπή, αφού άκουσε τις δύο πλευρές και εξέτασε τις καταθέσεις των μαρτύρων, έκρινε ομόφωνα ότι ο Δημήτρης Κυτέας παραβίασε το άρθρο 41 του Καταστατικού του ΣΕΓΑΣ, επιδεικνύοντας συμπεριφορά αντίθετη προς τις αρχές του Ολυμπισμού, του Αθλητισμού και του Φιλάθλου Πνεύματος και τους Κανονισμούς του ΣΕΓΑΣ και της IAAF και του επέβαλλε την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και συμμετοχής στις εκδηλώσεις του ΣΕΓΑΣ για έξι μήνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: SPORT-FM

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!