Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Sport-FM]: Αυλαία για την «Αυτοκίνηση 2019»
[Sport-FM]: Αυλαία για την «Αυτοκίνηση 2019»

[Sport-FM]: Αυλαία για την «Αυτοκίνηση 2019»

Το φουτουριστικό EQ Silver Arrow (αριστερά) της Mercedes-Benz «κλέβει» την παράσταση στην έκθεση αυτοκινήτου.

Η πιο ολοκληρωμένη έκθεση αυτοκίνητου της τελευταίας δεκαετίας, «Αυτοκίνηση EXPO Anytime 2019», έκλεισε τις πύλες την Κυριακή 17 Νοεμβρίου, και ώρα 21.00.
Το ενδιαφέρον των χιλιάδων επισκεπτών εστιάστηκε στις 35 πανελλαδικές πρεμιέρες και στα 150 νέα μοντέλα. Παράλληλα, έδωσε το στίγμα της εξέλιξης της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας για την επόμενη δεκαετία, που είναι η ηλεκτροκίνηση και η υβριδική τεχνολογία.
Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, Γιώργο Βασιλάκη. Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι το υπουργείο του ανοίγει συζήτηση για την οδική ασφάλεια, αλλά και για την ανάγκη ανανέωσης των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους δρόμους, αφού ο μέσος όρος ηλικίας ξεπερνά τα 15,4 χρόνια. Ακόμη, ανέφερε ότι η κλιματική αλλαγή μάς χτυπάει την πόρτα, αφού μεγάλο μέρος της ρύπανσης οφείλεται στα Ι.Χ. και χρειαζόμαστε αυτοκίνητα που να ρυπαίνουν λιγότερο το περιβάλλον.
Πήρε ξεκάθαρη θέση ότι θα πρέπει να δοθούν κίνητρα για την αντικατάσταση των παλαιών αυτοκινήτων με «καθαρά», όπως επιτάσσει η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Χρειαζόμαστε πλέον αυτοκίνητα να ρυπαίνουν λιγότερο το περιβάλλον και να προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια.
Παράλληλα με τα κίνητρα, θα υπάρξουν και κάποια φορολογικά και δασμολογικά αντικίνητρα στην εισαγωγή των μεταχειρισμένων που είναι παλαιάς τεχνολογίας και δεν πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: SPORT-FM

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!