Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Sport-FM]: Απαγόρευση καπνίσματος στα κλειστά γήπεδα!
[Sport-FM]: Απαγόρευση καπνίσματος στα κλειστά γήπεδα!

[Sport-FM]: Απαγόρευση καπνίσματος στα κλειστά γήπεδα!

Τσιγάρο… τέλος στα γήπεδα!

«Κομμένο» το τσιγάρο (και) στα γήπεδα πλέον!
Ο νέος υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, απέστειλε προς τις περιφέρειες της χώρας τη νέα εγκύκλιο που αφορά την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, που προβλέπει ρητώς την απαγόρευση του καπνίσματος «… σε κλειστούς χώρους διεξαγωγής αθλοπαιδιών, ομαδικών αθλημάτων και αθλητικών εκδηλώσεων».
Η απόφαση, που θα έχει άμεση ισχύ (και μένει να δούμε αν θα γίνει σεβαστή και αν ο νόμος θα εφαρμοστεί), αναφέρει:
«Στόχος της εγκυκλίου είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, μέσω της αποτροπής των δυσμενών επιδράσεων του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους και χώρους συνάθροισης κοινού. Βασικό στοιχείο πέραν των απαραίτητων ενεργειών ενημέρωσης του κοινού αποτελεί και η υπενθύμιση της κείμενης νομοθεσίας προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και η εντατικοποίηση των ελέγχων αναφορικά με την ορθή και αυστηρή τήρηση του σχετικού θεσμικού πλαισίου κατά προτεραιότητα».
Όσο για τα μέρη στα οποία θα εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος, είναι:
Ι. Σε όλα τα κτίρια όπου στεγάζονται Γραφεία Δημοσίων Υπηρεσιών, Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου που εποπτεύονται και επιχορηγούνται από το Κράτος, Οργανισμοί και άλλα Ιδρύματα (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ κ.λπ.).
II. Σε όλες τις μονάδες παροχής Υπηρεσιών Υγείας, όπως: Νοσοκομεία, Ιδιωτικές Κλινικές, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία, Δημοτικά Ιατρεία, Ιδιωτικά Ιατρεία–Οδοντιατρεία, Φαρμακεία, Λοιπές μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) κ.α.
III.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: SPORT-FM

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!