Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΑΘΛΗΤΙΚΑ | [Sport-FM]: Αγωγή ΟΔΠΕ κατά ΕΠΟ, με την οποία ζητά την ακύρωση όλου του κανονισμού διαιτησίας!
[Sport-FM]: Αγωγή ΟΔΠΕ κατά ΕΠΟ, με την οποία ζητά την ακύρωση όλου του κανονισμού διαιτησίας!

[Sport-FM]: Αγωγή ΟΔΠΕ κατά ΕΠΟ, με την οποία ζητά την ακύρωση όλου του κανονισμού διαιτησίας!

Το… σίριαλ του ελληνικού ποδοσφαίρου, συνεχίζεται. Η ΟΔΠΕ και επτά σύνδεσμοι διαιτητών κατέθεσαν αγωγή κατά της ΕΠΟ, με την οποία ζητούν την ακύρωση όλου του κανονισμού διαιτησίας!

Επικαλούμενη ότι, μετά την κατάργηση του «αυτοδιοίκητου» με τον νόμο του 2015, οι διατάξεις του κανονισμού διαιτησίας είναι άκυρες και παράνομες, η ΟΔΠΕ, αλλά και επτά σύνδεσμοι διαιτητών (Ανατολικής Αττικής, Άρτας, Χαλκιδικής, Δράμας, Βοιωτίας, Καβάλας και Έβρου), ζητούν με αγωγή την ακύρωση όλου του κανονισμού διαιτησίας!
Η αγωγή αναφέρει: «Η διάταξη του άρθρου 29 παρ. 12 του Ν.3479/2006 στην οποία θεσπίστηκε με όρους πλήρως αντισυνταγματικούς το «αυτοδιοίκητο» του ποδοσφαίρου και προβλέφτηκε ότι ισχύει ακόμη και κατά παράβαση των ισχυουσών διατάξεων του Ν.2725/1999 καταργήθηκε με τη διάταξη του άρθρου 15 του Ν.4326/2015 (ΦΕΚ Α’49/13-5-2015), η οποία αναφέρει: «Άρθρο 15. Τροποποίηση του άρθρου 29 του Ν.3479/2006. 1. Το πρώτο εδάφιο της παρ. 12 του άρθρου 29 του Ν.3479/2006, όπως ισχύει, καταργείται. 2. Θέματα του ποδοσφαίρου και της οργάνωσης και λειτουργίας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ρυθμίζονται από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ), στο πλαίσιο της αυτοδιοικητικής λειτουργίας της, σύμφωνα με το καταστατικό και τους κανονισμούς της, τα οποία πρέπει να είναι εναρμονισμένα με το Σύνταγμα, την κείμενη νομοθεσία, με δεδομένο ότι η ΕΠΟ διαχειρίζεται τις υποθέσεις της, ανεξάρτητα και χωρίς επιρροή από τρίτους και σύμφωνα με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, μέλος των οποίων αποτελεί η ΕΠΟ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: SPORT-FM

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!