Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | Πηγή: IATRONET

Πηγή: IATRONET

[Iatronet]: Δομικές διαφορές εμφανίζει ο εγκέφαλος παιδιών γονέων με κατάθλιψη

70fe1555d0.jpeg

Οι εγκεφαλικοί μηχανισμοί πίσω από τον οικογενειακό κίνδυνο δεν είναι σαφείς. Ο εγκέφαλος παιδιών με υψηλό κίνδυνο κατάθλιψης λόγω κατάθλιψης γονέων είναι δομικά διαφορετικός από αυτόν άλλων παιδιών, ανακάλυψε νέα έρευνα. Ωστόσο, οι εγκεφαλικοί μηχανισμοί πίσω από τον οικογενειακό κίνδυνο ... συνέχεια »

[Iatronet]: Εγκρίθηκαν δυο αγωγές για τον καρκίνο κεφαλής και τραχήλου

503b7a500d.jpeg

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε το pembrolizumab, μία ανοσοθεραπεία (anti-PD-1 θεραπεία), ως μονοθεραπεία ή σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία με πλατίνα και 5-φθοροουρακίλη (5-FU) ως θεραπεία 1ης γραμμής. Διαθέσιμες στην Ευρώπη είναι πλέον δύο αγωγές με pembrolizumab -ως μονοθεραπεία ή ως συνδυαστική ... συνέχεια »

[Iatronet]: Το παθητικό κάπνισμα μπορεί να βλάψει τις αρτηρίες των παιδιών

4e0069b75e.jpeg

Οι βλαβερές επιδράσεις του παθητικού καπνίσματος μπορεί να φανούν σε πρώιμη βλάβη στις αρτηρίες. Το παθητικό κάπνισμα μπορεί να βλάψει τις αρτηρίες των παιδιών, προειδοποιεί νέα έρευνα. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν υπέρηχους για να εξετάσουν την καρωτίδα και άλλες αρτηρίες σε ... συνέχεια »

[Iatronet]: Όμορφη μετά την εμμηνόπαυση

89f2abfe56.jpeg

Η επίσκεψη στον πλαστικό χειρουργό πρέπει να γίνεται στο πλαίσιο μίας ευρύτερης ενημέρωσης και παρακολούθησης από τις εμπλεκόμενες ιατρικές ειδικότητες. Η περίοδος της εμμηνόπαυσης επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον οργανισμό των γυναικών, κατ επέκταση και στην εμφάνισή τους. Παρότι, όμως, σημαίνει ... συνέχεια »

[Iatronet]: Aνδρόπαυση: Τι είναι και γιατί δεν διαγιγνώσκεται;

d8f9a2fa18.jpeg

Η κλιμακτήριος δεν κάνει διακρίσεις και «χτυπά» και τους άνδρες. Oύτε ανδρόπαυση, ούτε εμμηνόπαυση, που είναι όροι ευνουχιστικοί και περιοριστικοί για τα δυο φύλα, αλλά συνέχιση της ζωής με επίγνωση των δυσκολιών και των εφεδρειών μας. H βιολογική αλλά και ... συνέχεια »

[Iatronet]: Η συμμετοχή σε αθλήματα μπορεί να ωφελήσει την ακοή

bc2b6559af.jpeg

Νέα έρευνα έδειξε ότι τα σπορ ενδεχομένως να βελτιώνουν την ικανότητα του εγκεφάλου να επεξεργάζεται ήχους. Η συμμετοχή σε αθλήματα μπορεί ενδεχομένως να βελτιώνει την ικανότητα του εγκεφάλου να επεξεργάζεται ήχους-εύρημα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες θεραπείες για ... συνέχεια »

[Iatronet]: Ακόμα και ελαφριά ή μέτρια κατανάλωση αλκοόλ συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου

f4084a5123.jpeg

Ο κίνδυνος για καρκίνο ήταν 18% υψηλότερος στους πότες-νυν και πρώην-ενώ ήταν ο χαμηλότερος με μηδενική κατανάλωση αλκοόλ. Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Cancer, αναφέρει ότι ακόμα και ελαφριά έως μέτρια κατανάλωση αλκοόλ στους ενήλικες στην Ιαπωνία συνδεόταν με αυξημένο ... συνέχεια »

[Iatronet]: Με κατάθλιψη ένας στους τρεις ασθενείς με καρκίνο στον πνεύμονα

665de0dac2.jpeg

Η κατάθλιψη είναι μέρος αυτού με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι οι ασθενείς. Η κατάθλιψη είναι συνήθης σε ασθενείς με καρκίνο στους πνεύμονες και μπορεί να βλάψει την ποιότητα ζωής τους και το αποτέλεσμα της θεραπευτικής αγωγής. Η ερευνήτρια Barbara Andersen, ... συνέχεια »

[Iatronet]: Πραγματοποιήθηκε η Διημερίδα του ΣΥ.Δ.Α. ”Ημέρες Διαβήτη 2019”

7a48e5a3fc.jpeg

Το κοινό αποτελούσαν επαγγελματίες υγείας, άνθρωποι με διαβήτη, μέλη των οικογενειών τους και φίλοι της διαβητικής κοινότητας, Πραγματοποιήθηκε η διημερίδα του ΣΥ.Δ.Α «Ημέρες Διαβήτη 2019» στις 29 και 30 Νοεμβρίου που διοργανώθηκε στην συνεδριακή αίθουσα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στο ... συνέχεια »

[Iatronet]: Πόσο επηρεάζει το στρες τη γονιμότητα;

d0a21730cf.jpeg

Η συσχέτιση του στρες με τη γονιμότητα αποτελεί αντικείμενο επιστημονικής διχογνωμίας εδώ και χρόνια. Όταν ένα ζευγάρι προσπαθεί να αποκτήσει παιδί, το τελευταίο που χρειάζεται είναι να του λέει κανείς «μην αγχώνεσαι». Μερικές φορές, ωστόσο, είναι αυτό ακριβώς που πρέπει ... συνέχεια »

[Iatronet]: Καρκίνος: Νέα μέθοδος θα μπορεί να χορηγεί τα φάρμακα κατευθείαν στα καρκινικά κύτταρα

5f28cdaaa0.jpeg

Η ανακάλυψη θα μπορούσε να επιτρέψει στους γιατρούς να μειώσουν τις δόσεις χημειοθεραπείας στους ασθενείς. Ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον Alexander Binshtok, του Hebrew University of Jerusalem, ανέπτυξε μέθοδο που χορηγεί τα φάρμακα της χημειοθεραπείας κατευθείαν σε καρκινικά κύτταρα και ... συνέχεια »

[Iatronet]: Ο καφές συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιομεταβολικού συνδρόμου

edd62c8567.jpeg

Έρευνα υποδεικνύει ότι πολυφαινόλες που περιέχονται στον καφέ μπορεί ενδεχομένως να εμπλέκονται στην αντίστροφη σχέση- ιδιαίτερα τα φλαβονοειδή και τα φαινολικά οξέα. Έρευνα του Institute for Scientific Information on Coffee (ISIC) υπογραμμίζει τον πιθανό ρόλο του καφέ στη μείωση του ... συνέχεια »

[Iatronet]: Κολπική μαρμαρυγή: Η παχυσαρκία περιορίζει την αποτελεσματικότητα των αντιαρρυθμικών φαρμάκων;

f118f32b90.jpeg

Ορισμένα φάρμακα για την κολπική μαρμαρυγή είναι λιγότερο αποτελεσματικά σε παχύσαρκους ασθενείς, έδειξε νέα έρευνα. Ενώ οι ερευνητές έχουν εντοπίσει αιτιατή σχέση μεταξύ παχυσαρκίας και κολπικής μαρμαρυγής ο μηχανισμός του πως συμβάλλει η παχυσαρκία στην αρρυθμία είναι άγνωστος. Νέα έρευνα ... συνέχεια »

[Iatronet]: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο  κηρύσσει κατάσταση κλιματικής έκτακτης ανάγκης

218a19f17d.jpeg

Το ψήφισμα σχετικά με την κλιματική και περιβαλλοντική κατάσταση έκτακτης ανάγκης εγκρίθηκε με 429 ψήφους υπέρ, 225 ψήφους κατά και 19 αποχές. Η ΕΕ θα πρέπει να δεσμευθεί για μηδενικό ισοζύγιο αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2050 στη Διάσκεψη των ... συνέχεια »

[Iatronet]: Ανάκληση νοθευμένου ελαιόλαδου

1c1f93a385.jpeg

Πρόκειται για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο (EXTRA VIRGIN OLIVE OIL), με την εμπορική ονομασία “GOLDEN GREECE”, σε μεταλλική συσκευασία των 5 λίτρων. Στην πλήρη εφαρμογή των δεσμεύσεων του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη για την καταπολέμηση της νοθείας ... συνέχεια »

[Iatronet]: Εξατομικευμένη και προσωποποιημένη η αντιμετώπιση του καρκίνου

d5c4962a8c.jpeg

Η ανάλυση του γονιδιώματος του όγκου και η ανοσοθεραπεία μεμονωμένα ή πλέον σε συνδυασμό με χημειοθεραπείες και στοχευμένες θεραπείες, μεταμορφώνουν την θεραπευτική στρατηγική κατά του καρκίνου. Οι εξελίξεις στην Ογκολογία έχουν τροποποιήσει σημαντικά τον τρόπο διάγνωσης και θεραπείας του καρκίνου ... συνέχεια »

[Iatronet]: ΠΟΥ: Οι περισσότεροι έφηβοι δεν ασκούνται επαρκώς

78a60f429a.jpeg

Η μελέτη βασίζεται σε στοιχεία που αναφέρθηκαν από 1,6 εκατομμύρια μαθητές, ηλικίας από 11 έως 17 ετών. Οι πρώτες παγκόσμιες τάσεις για την ανεπαρκή σωματική δραστηριότητα των εφήβων δείχνουν ότι απαιτείται επείγουσα δράση, τόσο σε κορίτσια όσο και σε αγόρια ... συνέχεια »

[Iatronet]: Χαμηλότερο IQ έχουν παιδιά γυναικών που υπέστησαν κακοποίηση

fabe6f0c3f.jpeg

Η ερευνήτρια Dr. Kathryn Abel του University of Manchester έδειξε ότι η πιθανότητα χαμηλού IQ αυξάνεται στο 34.6% αν η μητέρα επανειλημμένως έχει εκτεθεί σε ενδοοικογενειακή βία. Παιδιά γυναικών που ανέφεραν ενδοοικογενειακή βία στην κύηση ή κατά τη διάρκεια των ... συνέχεια »

[Iatronet]: 31ο Πανελλήνιο Συνέδριο AIDS- ‘Ευ ζην με ή χωρίς τον HIV’

c051fd0a27.jpeg

Πολλές δυσκολίες που έχουν εμφανισθεί τα τελευταία χρόνια και δυστυχώς δεν έχουν επιλυθεί. Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (Ε.Ε.Μ.Α.Α) είναι υποχρεωμένη να αναφέρει τις πολλαπλές δυσκολίες που έχουν εμφανισθεί τα τελευταία χρόνια και δυστυχώς δεν έχουν επιλυθεί. ... συνέχεια »

[Iatronet]: Απολογισμός του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Εξοικείωσης με την Αναπηρία του “Μαθαίνω να βλέπω τον άνθρωπο”

d30ca1322f.jpeg

Τα στελέχη του Σ.Κ.Ε.Π. με αναπηρία, κατά τη διάρκεια των σχολικών ετών 2017 2019, υλοποίησαν 687 εκπαιδευτικά προγράμματα σε 490 σχολεία πανελλαδικά, 57 από τα οποία εκτός Αττικής. 42.055 μαθητές και μαθήτριες, συμμετείχαν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μαθαίνω να βλέπω τον ... συνέχεια »

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!