Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Ξεκινά η διαδικασία για τον επόμενο βασιλιά της Ταϊλάνδης
[Σκάϊ]: Ξεκινά η διαδικασία για τον επόμενο βασιλιά της Ταϊλάνδης

[Σκάϊ]: Ξεκινά η διαδικασία για τον επόμενο βασιλιά της Ταϊλάνδης

Ο διάδοχος του πρώην βασιλιά Μπουμιμπόλ Αντουλιαντέι, ο πρίγκηπας Μάχα Βαχιραλονγκόρν θα πρέπει να αποδεχθεί την πρόσκληση του κοινοβουλίου προκειμένου να ανακηρυχθεί βασιλιάς.
Πρόσκληση στον διάδοχο του πρώην βασιλιά Μπουμιμπόλ Αντουλιαντέι, τον πρίγκηπα Μάχα Βαχιραλονγκόρν, αναμένεται να κάνει μέσα στις επόμενες δύο ημέρες τo κοινοβούλιο για να αναλάβει την βασιλεία της χώρας σύμφωνα με τον πρόεδρο του νομοθετικού σώματος.
Ο πρόεδρος της Εθνικής Νομοθετικής Συνέλευσης είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι ο πρίγκιπας θα κληθεί να ανέβει στο θρόνο καθώς το υπουργικό συμβούλιο ζήτησε επισήμως από το κοινοβούλιο να ξεκινήσει τη διαδικασία για τον επόμενο μονάρχη.
Ο πρίγκιπας θα πρέπει να αποδεχθεί την πρόσκληση του κοινοβουλίου προκειμένου να ανακηρυχθεί βασιλιάς, όπως προβλέπεται από την καθιερωμένη διαδικασία.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Reuters στις 31 Οκτωβρίου η Ταϊλάνδη ξεκινά τις προετοιμασίες για το διάδοχο του θρόνου που θα γίνει την 1η Δεκέμβρη.
Ο θάνατος του βασιλιά της Ταϊλάνδης στις 13 Οκτωβρίου βύθισε το έθνος της Νοτιοανατολικής Ασίας στο πένθος και ο πρίγκιπας είναι ο πλέον αποδεκτός για να γίνει ο επόμενος βασιλιάς.
Ο βασιλιάς Μπουμιμπόλ, ο οποίος ήταν ο μακροβιότερος αρχηγός κράτους στον κόσμο, καθώς όταν πέθανε ήταν 88 ετών, έπαιξε ένα σταθεροποιητικό ρόλο στις δεκαετείς βίαιες συγκρούσεις της Ταϊλάνδης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!