Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Ξαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, 12 Δεκεμβρίου η πολυμερής
[Σκάϊ]: Ξαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, 12 Δεκεμβρίου η πολυμερής

[Σκάϊ]: Ξαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, 12 Δεκεμβρίου η πολυμερής

Οι διαβουλεύσεις θα αρχίσουν στις 9 Δεκεμβρίου στη Γενεύη της Ελβετίας. Δύο ημέρες αργότερα οι δύο πλευρές θα καταθέσουν τους χάρτες του για το εδαφικό ενώ στις 12 του μηνός θα λάβει χώρα η κρίσιμη πολυμερής διάσκεψη όπου θα λάβουν μέρος οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις, η Ελλάδα, η Τουρκία και η Βρετανία.
Την άμεση συνέχιση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό αποφάσισαν από κοινού ο κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.
Οι διαβουλεύσεις θα αρχίσουν στις 9 Δεκεμβρίου στη Γενεύη της Ελβετίας, ενώ στις 12 του μηνός θα λάβει χώρα η κρίσιμη πολυμερής διάσκεψη όπου θα λάβουν μέρος οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις, η Ελλάδα, η Τουρκία και η Βρετανία.
Στο μεσοδιάστημα, στις 11 Δεκεμβρίου, η ελληνοκυπριακή και η τουρκοκυπριακή πλευρά θα καταθέσουν τους χάρτες τους για να διευθετήσουν τις διαφορές τους στο εδαφικό, δηλαδή τις περιοχές που θα υπάγονται στη διοίκηση της κάθε κοινότητας στο προτεινόμενο ομοσπονδιακό κράτος.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΗΕ, στόχος των δύο πλευρών είναι να βρεθεί λύση για το Κυπριακό «το ταχύτερο δυνατό». Οιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να εγκριθεί με δημοψήφισμα από τις δύο κοινότητες.
Σε ερώτηση, τι θα γίνει στις 12 Ιανουαρίου εάν τα θέματα δεν κλείσουν, ο κ. Αναστασιάδης απάντησε: «Δεν θα οδηγηθούμε στην επιθυμητή λύση», επισημαίνοντας ωστόσο ότι βάσει των όσων έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής, υπάρχει μεγάλο περιθώριο συμφωνίας στη συντριπτική πλειοψηφία των θεμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!