Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Βρετανία: Ανήθικο το αίτημα για επιβεβαίωση της ηλικίας προσφύγων με οδοντικό έλεγχο
[Σκάϊ]: Βρετανία: Ανήθικο το αίτημα για επιβεβαίωση της ηλικίας προσφύγων με οδοντικό έλεγχο

[Σκάϊ]: Βρετανία: Ανήθικο το αίτημα για επιβεβαίωση της ηλικίας προσφύγων με οδοντικό έλεγχο

Αξιωματούχοι του βρετανικού υπουργείου βρίσκονται στον προσφυγικό καταυλισμό του Καλαί για να εντοπίσουν και να μεταφέρουν στη Βρετανία ανήλικους που έχουν ήδη μέλη της οικογένειάς τους να ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το βρετανικό Υπουργείο Εσωτερικών απέκλεισε ως «ανακριβείς, ανάρμοστους και ανήθικους» τους ακτινογραφικούς ελέγχους των οδοντοστοιχιών των προσφύγων που έφτασαν μέσα στην εβδομάδα από το Καλαί στη Βρετανία ώστε να επιβεβαιωθεί ότι είναι ανήλικοι.
Το αίτημα διατυπώθηκε από τον βουλευτή των Συντηρητικών Ντέιβιντ Ντέιβις και έλαβε τη στήριξη συναδέλφων του από τα πίσω έδρανα του κυβερνώντος κόμματος λόγω των έντονων αμφιβολιών που έχουν προκύψει για το κατά πόσο οι πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν από τον καταυλισμό της γαλλικής πόλης είναι όντως ανήλικοι, όπως ισχυρίζονται.
Αξιωματούχοι του βρετανικού υπουργείου βρίσκονται στον γνωστό ως «ζούγκλα» προσφυγικό καταυλισμό του Καλαί για να εντοπίσουν και να μεταφέρουν στη Βρετανία ανήλικους που έχουν ήδη μέλη της οικογένειάς τους να ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Βρετανία θα δεχθεί επίσης μικρό αριθμό προσφυγόπουλων από το Καλαί έστω και αν μέλη της οικογένειάς τους δε ζουν στη χώρα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!