Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Βούτσης: Θα αγωνίζομαι κι ως πρώην ΠτΒ στη Βουλή με την Αριστερά
[Σκάϊ]: Βούτσης: Θα αγωνίζομαι κι ως πρώην ΠτΒ στη Βουλή με την Αριστερά

[Σκάϊ]: Βούτσης: Θα αγωνίζομαι κι ως πρώην ΠτΒ στη Βουλή με την Αριστερά

Την τελευταία του συνάντηση με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, πριν αποχωρήσει από το αξίωμα του Πρόεδρου της Βουλής, είχε ο Νίκος Βούτσης
Την τελευταία του συνάντηση με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, πριν αποχωρήσει από το αξίωμα του Πρόεδρου της Βουλής, είχε ο Νίκος Βούτσης, προχωρώντας σε έναν μίνι απολογισμό για το έργο που έγινε στο Κοινοβουλίο επί της θητείας του και δηλώνοντας υπερήφανος, γιατί όπως είπε πέτυχε το 80%-90% των στόχων που είχε θέση στην εναρκτήρια ομιλία του πριν από περίπου 4 χρόνια.
Ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι την τελευταία εβδομάδα είχε συνεχείς συναντήσεις με τον διαδοχό του Κώστα Τασούλα, τον οποίο ενημέρωσε διεξοδικά για όλα τα μείζονα ζητήματα και τις λειτουργίες της Βουλής. Ο ίδιος δήλωσε ότι με τον κ. Τασούλα είχαν πάντοτε μία πολύ καλή σχέση, εκτίμησε ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του Προέδρου στο μέγιστο βαθμό για να συνεχίσει το έργο που έχει γίνει και να επιφέρει βελτιώσεις, αλλά απέφυγε να ξεκαθαρίσει εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερχηφίσει την υποψηφιότητα Τασούλα όπως είχε κάνει η ΝΔ με τη δική του περίπτωση ως αξιωματική αντιπολίτευση.
Όπως σημείωσε ο απερχόμενος Πρόεδρος της Βουλής, ο νέος Πρόεδρος μαζί με τους νέους Αντιπροέδρους, κοσμήτορες και γραμματείς, θα εκλεγούν – μετά την αλλαγή του Κανονισμού – για πρώτη φορά με φανερή ονομαστική ψηφοφορία έναντι μυστικής που προβλεπόταν παλαιότερα.
Αναφερόμενος στο ρόλο που σκοπεύει να διαδραματίσει ο ίδιος ως τέως Πρόεδρος της Βουλής, ο Νίκος Βούτσης, τόνισε ότι: «Και με τις δικαιοδοσίες που δίνει ο Κανονισμός της Βουλής στους πρώην Προέδρους, θα συνεχίσω να διαδραματίζω ένα πολιτικό ρόλο στο πλαίσιο της παράταξης με την οποία εχω εκλεγεί αρκετές φορές ως βουλευτης και για την οποία εργάζομαι και αγωνίζομαι και μέσα στη Βουλή και στην κοινωνία, δηλαδή, την παράταξη της Αριστεράς».
Απαντώντας, δε, σε ερώτηση για το κατά πόσο τα νέα δεδομένα στην πολιτική σκηνή ανοίγουν το δρόμο για πιο συχνές συναινέσεις μεταξύ των κομμάτων, σχολίασε: «Οι συναινέσεις κρίνονται πάντα στην πράξη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!