Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Βερολίνο: Αδιανόητο να ανοίξουν τώρα νέα κεφάλαια για την Τουρκία, αλλά συνεχίζουμε
[Σκάϊ]: Βερολίνο: Αδιανόητο  να ανοίξουν τώρα νέα κεφάλαια για την Τουρκία, αλλά συνεχίζουμε

[Σκάϊ]: Βερολίνο: Αδιανόητο να ανοίξουν τώρα νέα κεφάλαια για την Τουρκία, αλλά συνεχίζουμε

Η στάση της Γερμανίας απέναντι στην Τουρκία δεν έχει αλλάξει, δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπέρτ.
Αυτή τη στιγμή είναι «αδιανόητο» να ανοίξουν νέα κεφάλαια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η ενταξιακή διαδικασία έχει λήξει, δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ.
Η δήλωση Ζάιμπερτ εν μέρει επιβεβαιώνει και εν μέρει διαψεύδει δημοσίευμα της εφημερίδας Bild που ήθελε την κ. Μέρκελ να έχει διαμηνύσει σε βουλευτές της πως είναι αντίθετη στο άνοιγμα νέων κεφαλαίων, με το δημοσίευμα όμως να εκτιμά ότι αυτό ουσιαστικά σημαίνει κατάρρευση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε Βρυξέλλες και Άγκυρα.
«Υπό τις παρούσες συνθήκες, το άνοιγμα περαιτέρω κεφαλαίων είναι αδιανόητο», όμως αυτό δεν σημαίνει ότι η παραδοσιακή στάση της καγκελαρίου απέναντι στην Τουρκία έχει αλλάξει, διευκρίνισε ο κ. Ζάιμπερτ, προσθέτοντας με νόημα ότι Ευρωπαϊκή Ένωση και Τουρκία «διαπραγματεύονται επί χρόνια χωρίς να προεξοφλούμε το αποτέλεσμα».
Υπογράμμισε ότι «η θέση της καγκελαρίου Μέρκελ για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις δεν έχει αλλάξει». Η κ. Μέρκελ έχει στο παρελθόν χαρακτηρίσει την Τουρκία πολύτιμο εταίρο, με τον οποίο η Ευρώπη πρέπει να διατηρήσει ανοιχτούς τους δίαυλους διαβούλευσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!