Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Σκάϊ]: Βελτιώσεις στους δασικούς χάρτες ετοιμάζει η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις
[Σκάϊ]: Βελτιώσεις στους δασικούς χάρτες ετοιμάζει η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις

[Σκάϊ]: Βελτιώσεις στους δασικούς χάρτες ετοιμάζει η κυβέρνηση μετά τις αντιδράσεις

«Όλα καλά, κανείς δεν θα πρέπει να ανησυχεί. Ο νόμος είναι στη σωστή κατεύθυνση, ενώ θα γίνουν και νομοτεχνικές βελτιώσεις», δήλωσε ο ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης μετά από διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό.
Νομοτεχνικές βελτιώσεις στο νόμο για τους δασικούς χάρτες, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, μετά από διυπουργική σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
«Όλα καλά, κανείς δεν θα πρέπει να ανησυχεί. Ο νόμος είναι στη σωστή κατεύθυνση, ενώ θα γίνουν και νομοτεχνικές βελτιώσεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρώνης, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι δεν θα επηρεασθούν καθόλου η αγροτική εκμετάλλευση και οι επιδοτήσεις.
Η ανάρτηση των δασικών χαρτών στην επίσημη ιστοσελίδα του Εθνικού Κτηματολογίου έχει προκαλέσει σειρά διαμαρτυριών από πολίτες, που καταγγέλλουν ότι εκτάσεις που είναι για πολλά χρόνια αγροτικές ή χορτολιβαδικές εμφανίζονται στο χάρτη ως δασικές.
Οι πολίτες που έχουν αντιρρήσεις για τους δασικούς χάρτες μπορούν να υποβάλουν ένσταση έως και 24 Απριλίου πληρώνοντας και το αντίστοιχο τέλος, ανάλογα με την έκταση.
Οι Διευθύνσεις Δασών έχουν αναρτήσει τους δασικούς χάρτες για αρκετές περιοχές της Βορειανατολικής Αττικής μεταξύ των οποίων Βαρνάβα, Γραμματικό και Καπανδρίτι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!