Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Βαριές διώξεις για τη φωτιά στο Δαφνί που σκότωσε τρεις ανθρώπους
[Σκάϊ]: Βαριές διώξεις για τη φωτιά στο Δαφνί που σκότωσε τρεις ανθρώπους

[Σκάϊ]: Βαριές διώξεις για τη φωτιά στο Δαφνί που σκότωσε τρεις ανθρώπους

H δίωξη ασκήθηκε σε βάρος 14 ατόμων για θανατηφόρα έκθεση σε βαθμό κακουργήματος, καθώς φέρονται να γνώριζαν ότι με τις παραλείψεις του ενδεχομένως να ξεσπούσε πυρκαγιά, αλλά παρόλα αυτά αδιαφόρησαν με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο τριών ανθρώπων…

Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος 14 κατηγορούμενων γιατρών και διοικητικών υπαλλήλων του ψυχιατρικού ιδρύματος «Δαφνί» άσκηση η Εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας, για την πυρκαγιά το Σεπτέμβριο του 2015, που είχε αποτέλεσμα το θάνατο τριών ασθενών.
Συγκεκριμένα, ασκήθηκε δίωξη σε βάρος τους για θανατηφόρα έκθεση σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και οι 14 φέρονται να γνώριζαν ότι με τις παραλείψεις του ενδεχομένως να ξεσπούσε πυρκαγιά, αλλά παρόλα αυτά αδιαφόρησαν με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο τριών ανθρώπων.
Πάντως, ποινική δίωξη ασκήθηκε και κατά του τροφίμου που ξεκίνησε τη φωτιά, και ο οποίος βρισκόταν εκεί καθώς στο παρελθόν είχε κριθεί ποινικά ακαταλόγιστος (69 ΠΚ). Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει πλέον είναι: πρόκληση εμπρησμού, σωματική βλάβη κατά συρροή και διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.
Επίσης ασκήθηκαν διώξεις κατά:

  • δυο θεράποντων ιατρών για την πράξη της παράνομης κατακράτησης αφού φέρονται ότι κρατούσαν συνεχώς δεμένους τους τρεις άτυχους ασθενείς παρά το ότι αυτό δεν επιτρεπόταν από το πρωτόκολλο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!