Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Τροπολογία για την εκχώρηση γραφείου ευρέσεως εργασίας σε τρίτο πρόσωπο
[Σκάϊ]: Τροπολογία για την εκχώρηση γραφείου ευρέσεως εργασίας σε τρίτο πρόσωπο

[Σκάϊ]: Τροπολογία για την εκχώρηση γραφείου ευρέσεως εργασίας σε τρίτο πρόσωπο

Έντονες αντιδράσεις από ΚΚΕ και Ποτάμι. Μ. Συντυχάκης: «Η κα Αχτσιόγλου που είναι η νέα Θατσερόγλου να το πάρει πίσω. Νομιμοποιείτε τα δουλεμπορικά της εργασίας».
Τη δυνατότητα μεταβίβασης εφεξής ιδιωτικών γραφείων ευρέσεων εργασίας σε τρίτο πρόσωπο, παρέχει τροπολογία της Υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου, που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων, το οποίο ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια.
Συγκεκριμένα με την εν λόγω τροπολογία καταργείται η πρόβλεψη της παραγράφου 3 του άρθρου 99 του νόμου 4052/2012 ότι «η άσκηση της δραστηριότητας Ιδιωτικού Γραφείου Ευρέσεως Εργασίας και υποκαταστήματός του δεν μπορεί να εκχωρηθεί σε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο».
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση η καταργούμενη ρύθμιση αφορούσε «αδικαιολόγητο περιορισμό στο πλαίσιο της άσκησης δραστηριότητας του Ιδιωτικού Γραφείου Ευρέσεως Εργασίας», και η νέα ρύθμιση αποσκοπεί στην αύξηση της παραγωγικότητας και την τόνωση ου επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Η τροπολογία πάντως πυροδότησε την έκρηξη του ειδικού αγορητή του ΚΚΕ, Μανώλη Συντυχάκη, ο οποίος κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση ότι νομιμοποιεί «τα δουλεμπορικά» όπως τα χαρακτήρισε γραφεία ρίχνοντας «στα νύχια τους» ένα εκατομμύριο ανέργους, ενώ έβαλλε κατά ριπάς και προσωπικά εναντίον της νέας υπουργού Εργασίας την οποία παρομοίασε με τη Μάργκαρετ Θάτσερ.
«Για την κυρία Αχτσιόγλου, πρόκειται υποτίθεται για ένα νέο άνθρωπο που ανέλαβε τον υπουργικό θώκο για να λύσει τα προβλήματα των ανέργων και φέρνει στα μουλωχτά μία τοπολογία και ρίχνει στα νύχια των δουλεμπόρων 1,5 εκατομμύριο ανέργους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!