Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Τουρκική γη θεωρεί τα Ίμια ο Τσαβούσογλου – Σκληρή απάντηση από Αθήνα
[Σκάϊ]: Τουρκική γη θεωρεί τα Ίμια ο Τσαβούσογλου – Σκληρή απάντηση από Αθήνα

[Σκάϊ]: Τουρκική γη θεωρεί τα Ίμια ο Τσαβούσογλου – Σκληρή απάντηση από Αθήνα

Απαντώντας ερώτηση βουλευτών της αντιπολίτευσης, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών φέρεται να είπε πως τα Καρντάκ – όπως είναι η τουρκική ονομασία των Ιμίων – ανήκουν στην Τουρκία και δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στο νομικό και de facto καθεστώς τους
Θέμα Ιμίων έθεσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κλιμακώνοντας τις προκλήσεις της Άγκυρας.
Απαντώντας ερώτηση βουλευτών της αντιπολίτευσης, ο κ. Τσαβούσογλου είπε πως τα Καρντάκ – όπως είναι η τουρκική ονομασία των Ιμίων – ανήκουν στην Τουρκία και κατά τη διακυβέρνηση του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έχει υπάρξει καμία αλλαγή στο νομικό και de facto καθεστώς τους.
Πριν από δύο ημέρες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ηγέτης του Ρεμπουμπλικανικού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είχε πει ότι 18 νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος είναι τουρκικά και πρέπει η Άγκυρα να τα διεκδικήσει.
Αδιαμφισβήτητη η κυριαρχία της Ελλάδας απαντά η Αθήνα
«Η κυριαρχία της Ελλάδας επί των νησιών της στο Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένων των Ιμίων, είναι αδιαμφισβήτητη και κατοχυρώνεται από το Διεθνές Δίκαιο», απάντησε το ελληνικό υπουργείο, τονίζοντας αιχμηρά ότι όποιος αγνοεί αυτή τη διεθνή νομική πραγματικότητα «υπονομεύει» τους κανόνες καλής γειτονίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!