Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Τουρκία: Σκληρά αντίποινα αν γίνει το δημοψήφισμα στο Ιρακινό Κουρδιστάν
[Σκάϊ]: Τουρκία: Σκληρά αντίποινα αν γίνει το δημοψήφισμα στο Ιρακινό Κουρδιστάν

[Σκάϊ]: Τουρκία: Σκληρά αντίποινα αν γίνει το δημοψήφισμα στο Ιρακινό Κουρδιστάν

Ερωτηθείς αν μία διασυνοριακή επιχείρηση του τουρκικού στρατού είναι μεταξύ των λύσεων που θα μπορούσε να επιλέξει η Άγκυρα, ο κ. ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ απάντησε «φυσικά».
Προειδοποίηση στον κουρδικό θύλακα του Ιράκ ότι η Τουρκία θα λάβει διπλωματικά, πολιτικά και οικονομικά αντίμετρα εάν δεν ματαιωθεί το δημοψήφισμα της Δευτέρας για ανεξαρτητοποίηση από τη Βαγδάτη, έστειλε ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.
Ερωτηθείς αν μία διασυνοριακή επιχείρηση του τουρκικού στρατού είναι μεταξύ των λύσεων που θα μπορούσε να επιλέξει η Άγκυρα, ο κ. Γιλντιρίμ απάντησε «φυσικά», όμως απέφυγε να δώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή των τουρκικών αντιποίνων.
Από τη Δευτέρα τουρκικές δυνάμεις, που περιλαμβάνουν τεθωρακισμένα οχήματα, πραγματοποιούν γυμνάσια κοντά στα σύνορα με τον κουρδικό θύλακα του Ιράκ. Οι ασκήσεις είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν την ερχόμενη Τρίτη, μία ημέρα μετά το δημοψήφισμα. Ο τούρκος πρόεδρος Ερντογάν έχει ήδη ζητήσει την ακύρωση της ψηφοφορίας.
Ο τούρκος πρωθυπουργός χαρακτήρισε το δημοψήφισμα «λάθος επιλογή» και αχρείαστη περιπέτεια που θα προκαλέσει κινδύνους για την Τουρκία. Εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι παλαιότερες τουρκικές προειδοποιήσεις, που είχαν γίνει σε πιο χαμηλούς τόνους, δεν εισακούστηκαν από την κουρδική ηγεσία.
Πέραν της Τουρκίας, οι Ηνωμένες Πολιτείες και τα Ηνωμένα Έθνη έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στο δημοψήφισμα, το οποίο η κεντρική ιρακινή κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει αντισυνταγματικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!