Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: «Θα το τελειώσω σήμερα»: Όταν ο Χίτλερ αποφάσισε το τέλος του στο Βερολίνο
[Σκάϊ]: «Θα το τελειώσω σήμερα»: Όταν ο Χίτλερ αποφάσισε το τέλος του στο Βερολίνο

[Σκάϊ]: «Θα το τελειώσω σήμερα»: Όταν ο Χίτλερ αποφάσισε το τέλος του στο Βερολίνο

Παρά τον σημαίνοντα ρόλο του στον εσωτερικό κύκλο συνεργατών του Αδόλφου, ο Μπάουρ ισχυριζόταν ότι δεν συμμετείχε στις πολιτικές του Γ’ Ράιχ, δηλώνοντας ότι ήταν «πιλότος, όχι πολιτικός».
Ένα Αδόλφο Χίτλερ, σκιά του εαυτού του στο καταφύγιό του στο Βερολίνο, απογοητευμένο και απόλυτα παραιτημένο από τη ραγδαία προέλαση του Κόκκινου Στρατού, παρουσιάζουν τα απομνημονεύματα του Χανς Μπάουρ που επανακυκλοφόρησαν πρόσφατα με τον τίτλο «Ήμουν ο Πιλότος του Χίτλερ».
Τα απομνημονεύματα, εκτενή αποσπάσματα των οποίων παρουσίασε η Daily Mail, ρίχνουν περισσότερο φως στις τελευταίες ώρες του Χίτλερ στις 30 Απριλίου με σπάνιο φωτογραφικό υλικό, καθώς και τις τελευταίες κουβέντες που αντάλλαξε μαζί του. «Θα το τελειώσω σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χίτλερ, προτού αυτοκτονήσει λίγα λεπτά αργότερα με τη σύντροφο του Εύα Μπράουν που παντρεύτηκε λίγο πριν δώσει τέλος στη ζωή του.
«Ο Χίτλερ ήρθε σε μένα και πήρε τα χέρια μου στα δικά του», γράφει ο Μπάουρ, ο οποίος πέθανε το 1993 σε ηλικία 96 ετών. «Μπάουρ, θέλω να σού πω αντίο. Έφθασε η ώρα. Οι στρατηγοί μου με πρόδωσαν. Οι στρατιώτες μου δεν θέλουν να συνεχίσουν κι ούτε εγώ μπορώ».
Ο Χίτλερ ήταν ο κουμπάρος του Μπάουρ
«Προσπάθησα να τον πείσω ότι υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα αεροσκάφη κι ότι θα μπορούσα να τον φυγαδεύσω στην Ιαπωνία ή την Αργεντινή ή κάποιον από τους σεϊχηδες που ήταν όλοι πολύ φιλικοί μαζί του λόγω της στάσης του έναντι των Εβραίων» θυμάται ο Μπάουρ, αλλά ο αρχηγός του Γ’ Ράιχ ήταν αμετάπειστος:
«Ο πόλεμος θα τελειώσει με την πτώση του Βερολίνου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!