Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Στις αρχές του 2017 σχεδιάζεται να ανοίξει η ελληνική πρεσβεία στη Λιβύη
[Σκάϊ]: Στις αρχές του 2017 σχεδιάζεται να ανοίξει η ελληνική πρεσβεία στη Λιβύη

[Σκάϊ]: Στις αρχές του 2017 σχεδιάζεται να ανοίξει η ελληνική πρεσβεία στη Λιβύη

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μετά την αυθημερόν επίσκεψή του στην πρωτεύουσα Τρίπολη και τις επαφές που είχε εκεί με την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας. Στο επίκεντρο βρέθηκε το προσφυγικό, ενώ ο κ. Κοτζιάς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μελλοντικής τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Λιβύης.
Στις αρχές του επόμενου έτους αναμένεται να επαναλειτουργήσει η ελληνική πρεσβεία στη Λιβύη, με τον διορισμό έλληνα πρέσβη στη βορειοαφρικανική χώρα, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μετά την αυθημερόν επίσκεψη που πραγματοποίησε στην πρωτεύουσα Τρίπολη.
Μία από τις κυριότερες ανησυχίες είναι η ασφάλεια της ελληνικής αποστολής, όμως ο κ. Κοτζίας είπε ότι το κτήριο της πρεσβείας βρίσκεται ανάμεσα στον αντίστοιχο Άρειο Πάγο της Λιβύης και σε ένα μεγάλο αστυνομικό τμήμα, συνεπώς υπάρχουν αρκετά καλές προϋποθέσεις.
Η ελληνική πρεσβεία στη Λιβύη ανέστειλε τη λειτουργία της στα τέλη Ιουλίου του 2014 λόγω ταραχών και συγκρούσεων στη χώρα, που ακολούθησαν την πτώση του Μουαμάρ Γκαντάφι.
Στο επίκεντρο των επαφών του ΥΠΕΞ με την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας στην Τρίπολη βρέθηκε η προσφυγική κρίση, με δεδομένο ότι η Λιβύη λειτουργεί ως το μεγαλύτερο ορμητήριο διακινητών που στέλνουν πλοία υπερφορτωμένα με πρόσφυγες και μετανάστες από τη Βόρεια και Υποσαχάρια Αφρική προς την Ευρώπη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!