Σάββατο, 22 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
34 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
31 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Στήριξη στο «ήπιο» Brexit από τον Χάμοντ
[Σκάϊ]: Στήριξη στο «ήπιο» Brexit από τον Χάμοντ

[Σκάϊ]: Στήριξη στο «ήπιο» Brexit από τον Χάμοντ

Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών είπε ότι προτεραιότητα της βρετανικής κυβέρνησης για την εποχή μετά από την έξοδο από την Ε.Ε. θα πρέπει να είναι η εξασφάλιση θέσεων εργασίας και ευημερίας για τους πολίτες, «ένα Brexit για τη Βρετανία».
Υπέρ της συμμόρφωσης του Ηνωμένου Βασιλείου με τους κανόνες της ευρωπαϊκής τελωνειακής ένωσης κατά τη διάρκεια μίας μεταβατικής «περιόδου εφαρμογής» μετά από το Brexit, τάχθηκε ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ. Επανέλαβε εξάλλου ότι πρέπει να αποφευχθεί η απότομη έξοδος της χώρας του από την Ε.Ε.
Σε ομιλία του στο Σίτι του Λονδίνου το πρωί της Τρίτης, η οποία χαρακτηρίζεται ήδη από τους περισσότερους σχολιαστές ως προφανής στήριξη στο μοντέλο ενός ήπιου Brexit, ο κ. Χάμοντ είπε ότι προτεραιότητα της βρετανικής κυβέρνησης για την εποχή μετά από την έξοδο από την Ε.Ε. θα πρέπει να είναι η εξασφάλιση θέσεων εργασίας και ευημερίας για τους πολίτες, «ένα Brexit για τη Βρετανία».
Εξηγώντας πώς κατά την άποψή του μπορεί να γίνει αυτό έθεσε τέσσερις προτεραιότητες: την επίτευξη μίας συνολικής συμφωνίας για το εμπόριο και τις υπηρεσίες, την επιδίωξη μίας αμοιβαία επωφελούς μεταβατικής συμφωνίας που θα αποτρέπει την αναστάτωση και την απότομη έξοδο από την Ε.Ε., τη συμφωνία επί μέτρων που θα προστατεύουν το χρηματοοικονομικό κέντρο του Σίτυ και την κατάληξη σε έναν διακανονισμό για ομαλή τελωνειακή σύνδεση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!