Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Στη Δικαιοσύνη στέλνει ο Κοτζιάς το Ινστιτούτο Βυζαντινών Σπουδών της Βενετίας
[Σκάϊ]: Στη Δικαιοσύνη στέλνει ο Κοτζιάς το Ινστιτούτο Βυζαντινών Σπουδών της Βενετίας

[Σκάϊ]: Στη Δικαιοσύνη στέλνει ο Κοτζιάς το Ινστιτούτο Βυζαντινών Σπουδών της Βενετίας

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, νέος έλεγχος στο ερευνητικό κέντρο κατέδειξε «πλημμελή και αδιαφανή» διαχείριση του μοναδικού ελληνικού ερευνητικού κέντρου στο εξωτερικό. Την υπόθεση αναλαμβάνουν πλέον ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών και ο Εισαγγελέας Διαφθοράς, με το ΥΠΕΞ να σημειώνει πως το Ινστιτούτο έχει απορροφήσει εκατομμύρια ευρώ από τον προϋπολογισμό του τα τελευταία πέντε χρόνια.

Στον έλεγχο της ελληνικής Δικαιοσύνης παραπέμπει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς την υπόθεση του Ελληνικού Ινστιτούτου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Σπουδών Βενετίας, ένα από τα επιφανέστερα ελληνικά ερευνητικά κέντρα που υποστηρίζεται από τον προϋπολογισμό του ΥΠΕΞ, μετά τα ανησυχητικά στοιχεία που έφερε στο φως έρευνα σχετικά με την οργάνωση και τη λειτουργία του.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, το πόρισμα του ελέγχου κατέδειξε «πλημμελή και αδιαφανή» διαχείριση του Ινστιτούτου, το οποίο πλέον δίνει «εικόνα αποσάθρωσης», 65 χρόνια μετά την ίδρυσή του με τη βοήθεια της ελληνικής πολιτείας και της τοπικής ελληνικής παροικίας.
Το ΥΠΕΞ σημειώνει ότι την τελευταία πενταετία το Ινστιτούτο έχει επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του με δαπάνες εκατομμυρίων ευρώ για επιχορηγήσεις, μισθοδοσία και λοιπά έξοδα, και συνεπώς κρίθηκε απαραίτητη η προώθηση της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!