Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Σουλτς προς Μουζάλα: Η Ελλάδα καθυστερεί τις επιστροφές μεταναστών στην Τουρκία
[Σκάϊ]: Σουλτς προς Μουζάλα: Η Ελλάδα καθυστερεί τις επιστροφές μεταναστών στην Τουρκία

[Σκάϊ]: Σουλτς προς Μουζάλα: Η Ελλάδα καθυστερεί τις επιστροφές μεταναστών στην Τουρκία

Απαντώντας, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέλαβε μέρος της ευθύνης που ανήκει στη χώρα μας, υπενθυμίζοντας ωστόσο την υποχρέωση οι επιστροφές να γίνονται με βάση το διεθνές δίκαιο

Ζήτημα καθυστέρησης των επιστροφών μεταναστών στην Τουρκία εκ μέρους της Ελλάδας έθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, κατά τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη το πρωί στις Βρυξέλλες με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.
Ο κ. Σούλτς δήλωσε ουσιαστικά αλληλέγγυος με την Ελλάδα, τόνισε πως πολλά κράτη μέλη έχουν αφήσει στην ουσία τη χώρα μας μόνη της, και υπογράμμισε πως πρέπει να επισπευσθεί οπωσδήποτε η μετεγκατάσταση. Παράλληλα όμως, έθεσε το ζήτημα της καθυστέρησης των επιστροφών εκ μέρους της Ελλάδας, θέση που απηχεί τις απόψεις και άλλων ευρωπαϊκών κρατών – μελών, αλλά και της Γερμανίας, με τον υπουργό Εσωτερικών Τόμας Ντε Μεζιέρ να έχει προβεί σε ανάλογες δηλώσεις.
Ακόμη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζήτησε περαιτέρω πληροφόρηση για μια σειρά ζητημάτων και πρότεινε την έναρξη πιο στενής συνεργασίας και συνέχειας της επικοινωνίας του με τον κ. Μουζάλα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!