Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Σκληρό ροκ ανάμεσα σε Μαξίμου και ΝΔ για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης
[Σκάϊ]: Σκληρό ροκ ανάμεσα σε Μαξίμου και ΝΔ για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

[Σκάϊ]: Σκληρό ροκ ανάμεσα σε Μαξίμου και ΝΔ για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

Με ανακοίνωσή του, το Μέγαρο Μαξίμου κατηγορεί τη ΝΔ ότι διολισθαίνει σε αντιθεσμικό κατήφορο με την άρνησή της να συμμετάσχει στην κοινοβουλευτική διαδικασία για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Απαντώντας μέσω του ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρόκειται να συζητήσει με την κυβέρνηση που διέλυσε το ΕΣΡ.

Νέα σύγκρουση ξέσπασε την Τρίτη ανάμεσα σε κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία όσον αφορά τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, μετά την απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απόσχει από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής εάν δεν αποσυρθεί ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες.
Με ανακοίνωσή του, το Μέγαρο Μαξίμου κατηγορεί τη ΝΔ ότι διολισθαίνει σε αντιθεσμικό κατήφορο αλλά και ότι έχει υποπέσει σε διπλό ατόπημα, καθώς από τη μία εμποδίζει την εκλογή του ΕΣΡ και από την άλλη απαιτεί την απόσυρση νόμου που έχει ψηφισθεί από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, που συνιστά «de facto κατάργηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας».
Η κυβερνητική πλευρά κατηγορεί επίσης τη ΝΔ ότι απορρίπτει το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες ως αντισυνταγματικό, παρά το γεγονός ότι ακόμα εξετάζεται από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!