Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Συνελήφθη συγγραφέας με αίτημα της Άγκυρας – Έχει γερμανική υπηκόοτητα
[Σκάϊ]: Συνελήφθη συγγραφέας με αίτημα της Άγκυρας – Έχει γερμανική υπηκόοτητα

[Σκάϊ]: Συνελήφθη συγγραφέας με αίτημα της Άγκυρας – Έχει γερμανική υπηκόοτητα

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Kölner Stadt-Anzeiger, η οποία επικαλείται τον Γερμανό δικηγόρο του Ακανλί, ο συγγραφέας συνελήφθη σήμερα Σάββατο το πρωί στη Γρανάδα από Ισπανούς αστυνομικούς, με βάση ένταλμα που είχε εκδοθεί από την Ιντερπόλ.
Νέο αγκάθι στις ήδη τεταμένες διπλωματικές σχέσεις Άγκυρας – Βερολίνου αναμένεται να προκαλέσει η σύλληψη του τουρκικής καταγωγής και γερμανικής υπηκοόητας συγγραφέα Ντογάν Ακανλί, από τις ισπανικές αρχές κατόπιν τουρκικού αιτήματος.
Όπως έγινε γνωστό από τον βουλευτή των Πρασίνων της Γερμανίας Φόλκερ Μπεκ, ο Ακανλί συνελήφθη σήμερα Σάββατο στην Ισπανία κατόπιν αιτήματος των τουρκικών αρχών. Ο Μπεκ έκανε λόγο για πολιτικά κίνητρα πίσω από τη σύλληψη αυτή.
“Ζήτησα από το υπουργείο Εξωτερικών να παρέμβει αμέσως στις ισπανικές αρχές για να εμποδίσει την έκδοσή του στην Τουρκία”, είπε ο βουλευτής.
Ούτε το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, ούτε το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας έχουν προβεί σε κάποια ανακοίνωση για το θέμα.
Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Kölner Stadt-Anzeiger, η οποία επικαλείται τον Γερμανό δικηγόρο του Ακανλί, ο συγγραφέας συνελήφθη σήμερα το πρωί στη Γρανάδα από Ισπανούς αστυνομικούς, με βάση ένταλμα που είχε εκδοθεί από την Ιντερπόλ.
Ο Ακανλί γεννήθηκε στην Τουρκία το 1957, αλλά ζει από το 1992 στην Κολονία, και έχει λάβει τη γερμανική υπηκοότητα. Είναι κυρίως γνωστός για την τριλογία που έχει γράψει με θέμα τη γενοκτονία των Αρμενίων και έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν από τις τουρκικές αρχές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!