Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Συνάντηση Ερντογάν – πρωθυπουργού ψευδοκράτους – Στο τραπέζι η κυπριακή ΑΟΖ
[Σκάϊ]: Συνάντηση Ερντογάν – πρωθυπουργού ψευδοκράτους – Στο τραπέζι η κυπριακή ΑΟΖ

[Σκάϊ]: Συνάντηση Ερντογάν – πρωθυπουργού ψευδοκράτους – Στο τραπέζι η κυπριακή ΑΟΖ

Τατάρ και Οζερσάι εμφανίζονται ως οι εκφραστές της νέας τουρκικής προσέγγισης στο Κυπριακό.
Την Άγκυρα επισκέπτεται την Πέμπτη ο λεγόμενος «πρωθυπουργός» των κατεχομένων, Ερσίν Τατάρ, συνοδευόμενος από τον λεγόμενο «ΥΠΕΞ», Κουντρέτ Οζερσάι και τον «υπουργό Οικονομικών» Ολγκούν Αμτσαόγλου, μετά από επίσημη πρόσκληση του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες, στο πλαίσιο γεύματος εργασίας.
Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Τατάρ στην Άγκυρα. Τατάρ και Οζερσάι εμφανίζονται ως οι εκφραστές της νέας τουρκικής προσέγγισης στο Κυπριακό. «Ο Ερντογάν παραγνωρίζει για άλλη μια φορά τον Μουσταφά Ακιντζί» σχολιάζει το κυπριακό κανάλι Σίγμα.
Το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή αναφέρει ότι στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθεί η «στενή συνεργασία» των δύο πλευρών, «δραστηριότητες σχετικές με τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο και οι τελευταίες εξελίξει στο Κυπριακό.
Εξάλλου, η Τουρκία, αγνοώντας επιδεικτικά την πρόσφατη προτροπή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή, εξέδωσε νέα παράνομη NAVTEX για επάνοδο του σεισμογραφικού σκάφους Μπαρμπαρός στα οικόπεδα 2,9 και 13 της κυπριακής ΑΟΖ. Η δραστηριότητα του Μπαρμπαρός στην περιοχή θα ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου, θα διαρκέσει δηλαδή περισσότερο από πέντε μήνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!