Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Σκάϊ]: «Σαντορίνη όλο το χρόνο», η Θήρα ανοίγει νέους ορίζοντες στον τουρισμό
[Σκάϊ]: «Σαντορίνη όλο το χρόνο», η Θήρα ανοίγει νέους ορίζοντες στον τουρισμό

[Σκάϊ]: «Σαντορίνη όλο το χρόνο», η Θήρα ανοίγει νέους ορίζοντες στον τουρισμό

Την κατανομή των τουριστικών εισροών σε όλο το χρόνο επιδιώκει το νησί των Κυκλάδων, που έχει σχεδόν διπλασιάσει τις ετήσιες αφίξεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
«Σαντορίνη νησί όλο τον χρόνο», με το μήνυμα αυτό ο Δήμος Θήρας, επαγγελματίες και επιχειρηματίες του νησιού αναδεικνύουν τη πρωτοβουλία για την προώθηση του νησιού σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Πρέπει με στοχευόμενες κινήσεις να κατανείμουμε τους τουρίστες που επισκέπτονται το νησί όλο τον χρόνο, δήλωσε ο δήμαρχος Σαντορίνης Νικόλαος Ζώρζος, σημειώνοντας πως πρέπει να αποφευχθεί ο τουριστικός συνωστισμός.
Τον φετινό Οκτώβριο οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης ήταν κατά 34% περισσότερες από τις αντίστοιχες περυσινές, ενώ από το 2011 έχουν τετραπλασιαστεί για τους αντίστοιχους μήνες.
Η δημοφιλής Σαντορίνη με τα ιδιαίτερα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της έχει 60.000 κλίνες. Σε ξενοδοχειακά καταλύματα 12.500, σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και σε διαμερίσματα 23.000 και σε παραθεριστικές κατοικίες 23.000.
Τα τελευταία χρόνια, από το 2014 και μετά, δέχεται 1,3 εκατομμύρια αφίξεις – αεροπορικές και ακτοπλοϊκές – που πραγματοποιούν περισσότερες από πέντε εκατομμύρια διανυκτερεύσεις.
Το 2012 οι επισκέπτες ήταν «μόλις» 750.000 χιλιάδες, με 3,3 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!