Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: O Ρέντσι δίνει μάχη για το πολιτικό του μέλλον
[Σκάϊ]: O Ρέντσι δίνει μάχη για το πολιτικό του μέλλον

[Σκάϊ]: O Ρέντσι δίνει μάχη για το πολιτικό του μέλλον

Λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα εντείνεται η σεναριολογία για την επόμενη μέρα. Την ώρα που σύμφωνα με εκτιμήσεις συρρικνώνεται το προβάδισμα του «όχι», ο Ρέντσι δίνει μάχη για το πολιτικό του μέλλον.
Τέσσερις ημέρες πριν το δημοψήφισμα τόσο το μέτωπο του «ναι», όσο και του «όχι», καταβάλλουν προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης. «Οι ιταλοί δεν θα κρίνουν το έργο μου, ούτε το σπρεντ των ομολόγων. Θα πρέπει να εκφραστούν μόνον για την συνταγματική μεταρρύθμιση», δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι στην εφημερίδα Il Messagero. Επιβεβαίωσε, επίσης, ότι αν κερδίσει την αναμέτρηση θα ζητήσει άδεια από το ιταλικό κοινοβούλιο για να μπορεί να ασκήσει βέτο, αν χρειαστεί, στην αναθεώρηση του πολυετούς ευρωπαϊκού προϋπολογισμού.
Σύμφωνα με τους περισσότερους αναλυτές, σε περίπτωση ήττας ο Mατέο Ρέντσι θα μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο για διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο Σέρτζιο Ματταρέλλα. Δεν αποκλείεται να του δοθεί νέα εντολή σχηματισμού κυβέρνησης με κύριο στόχο την αλλαγή του εκλογικού νόμου και να ακολουθήσουν πρόωρες εκλογές την άνοιξη.
Πρόωρες εκλογές αν επικρατήσει το «ναι»;
Αν κερδίσει το δημοψήφισμα, δεν πρόκειται να τεθεί κανένα θέμα παραίτησης, όπως υπογράμμισαν και κυβερνητικές πηγές. Δεν αποκλείεται ωστόσο να επιλέξει, ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός, την οδό των εκλογών για να ενισχύσει το κόμμα και το πολιτικό του προφίλ. Από το μέτωπο του «ναι» τις ώρες αυτές διαρρέουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η διαφορά με τα ποσοστά του «όχι» έχει μειωθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!