Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Σκάϊ]: Το ραντεβού με την ιστορία 50 έτη μετά: Χρονικό και εκτόξευση του Apollo 11
[Σκάϊ]: Το ραντεβού με την ιστορία 50 έτη μετά: Χρονικό και εκτόξευση του Apollo 11

[Σκάϊ]: Το ραντεβού με την ιστορία 50 έτη μετά: Χρονικό και εκτόξευση του Apollo 11

Φωτογραφίες, βίντεο και το χρονικό από την ιστορική αποστολή που οδήγησε τον άνθρωπο στην Σελήνη.
Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την έναρξη της αποστολής του Apollo 11, όπου επέβαιναν οι πρώτοι άνθρωποι που θα πατούσαν στην Σελήνη.
Ο Πύραυλος Saturn V του Apollo 11 εκτοξεύτηκε από το Ακρωτήριο Κένεντι – γνωστό πλέον ως Ακρωτήριο Κανάβεραλ – στις 16 Ιουλίου του 1969 με τριμελές πλήρωμα που αποτελούνταν από τους αστροναύτες Νιλ Άρμστρονγκ, «Μπαζ» Όλντριν και Μάικλ Κόλινς.
Αποστολή τους ήταν να εκπληρώσουν τον εθνικό στόχο που είχε θέσει στις 25 Μαΐου του 1961 ο τότε πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κένεντι, ο οποίος είχε ζητήσει επανδρωμένη προσσελήνωση και ασφαλή επιστροφή των αστροναυτών στην Γη.
Στις 20 Ιουλίου το όχημα προσεδάφισης Eagle – που μετέφερε τον Άρμστρονγκ και τον Όλντριν – έφτασε στην επιφάνεια του δορυφόρου μας, στην Θάλασσα της Γαλήνης, 6,5 χιλιόμετρα από το σημείο που είχε επιλεγεί αρχικά. «Χιούστον, το Eagle προσεδαφίστηκε», ακούστηκε στον ασύρματο.
Δευτερόλεπτα πριν την προσσελήνωση

Περίπου 109 ώρες και 42 λεπτά μετά την εκτόξευση ο Άρμστρονγκ έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στην Σελήνη, που ακόμα συνιστά μία από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές και επιστημονικές επιτυχίες στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Εκτιμάται πως 650 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθούσαν όταν ο Άρμστρονγκ εκστόμισε την ιστορική πλέον φράση «Ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα τεράστιο άλμα για την ανθρωπότητα».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!