Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Πρώτοι σε δημοσκόπηση για βουλευτικές εκλογές οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες
[Σκάϊ]: Πρώτοι σε δημοσκόπηση για βουλευτικές εκλογές οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες

[Σκάϊ]: Πρώτοι σε δημοσκόπηση για βουλευτικές εκλογές οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες

Το προβάδισμα έναντι όλων των υπολοίπων βρετανικών κομμάτων στην πρόθεση ψήφου σε δημοσκόπηση για τους Times, που αφορά την προοπτική βουλευτικών εκλογών, έχουν για πρώτη φορά από το 2010 οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες
Το προβάδισμα έναντι όλων των υπολοίπων βρετανικών κομμάτων στην πρόθεση ψήφου σε δημοσκόπηση για τους Times, που αφορά την προοπτική βουλευτικών εκλογών, έχουν για πρώτη φορά από το 2010 οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες.
Συγκεκριμένα, συγκεντρώνουν το 24%, ενισχυμένοι κατά 8% σε σχέση με την ίδια δημοσκόπηση (της εταιρείας YouGov) προ δύο εβδομάδων.
Αυτό που έχει μεσολαβήσει είναι οι 16 έδρες και το ποσοστό περίπου του 20% που κέρδισε το κόμμα στις ευρωεκλογές, όπου και κατετάγη δεύτερο μπροστά από τους Εργατικούς του Τζέρεμι Κόρμπιν.
Τόσο στις ευρωεκλογές όσο και στη δημοσκόπηση των Times οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες κερδίζουν την ψήφο των πολέμιων του Brexit. Το κόμμα έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ του δεύτερου δημοψηφίσματος και της παραμονής στην ΕΕ.
Στη δεύτερη θέση στη δημοσκόπηση βρίσκεται ο νικητής των ευρωεκλογών Νάιτζελ Φάρατζ με το ευρωσκεπτικιστικό Κόμμα του Brexit, με ποσοστό 22% (+4% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση).
Έπονται Συντηρητικοί και Εργατικοί με 19%, ποσοστό μειωμένο κατά 6% για αμφότερα τα κόμματα.
Ενισχυμένοι κατά μία ποσοστιαία μονάδα στο 8% ακολουθούν οι Πράσινοι.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής δημοσκόπο Άντονι Γουέλς, το αποτέλεσμα καταμαρτυρά μία «άνευ προηγουμένου» αμφισβήτηση του παγιωμένου επί δεκαετίες διπόλου Συντηρητικοί-Εργατικοί στη βρετανική πολιτική σκηνή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!