Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Σκάϊ]: Προς απαγόρευση ηλεκτρονικών τσιγάρων με γεύση κινείται η κυβέρνηση Τραμπ
[Σκάϊ]: Προς απαγόρευση ηλεκτρονικών τσιγάρων με γεύση κινείται η κυβέρνηση Τραμπ

[Σκάϊ]: Προς απαγόρευση ηλεκτρονικών τσιγάρων με γεύση κινείται η κυβέρνηση Τραμπ

Εάν οι νέοι κινηθούν προς προϊόντα με γεύση καπνού θα ληφθούν μέτρα και για αυτά, προειδοποίησε ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Τραμπ.
Την απαγόρευση ηλεκτρονικών τσιγάρων που έχουν γεύση, όπως μέντα και μενθόλη, δρομολογεί η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για τις επιπτώσεις τους στην υγεία.
Μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο Τραμπ ο υπουργός Υγείας Άλεξ Αζάρ δήλωσε πως η Ουάσιγκτον προτίθεται να «καθαρίσει την αγορά από ηλεκτρονικά τσιγάρα με γεύση» λόγω της ευρύτατης χρήσης τους από ανηλίκους, την οποία αποκάλεσε επιδημία.

Δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα
για την εφαρμογή των μέτρων, όμως σε πρώτη φάση η Διεύθυνση Φαρμάκων και Τροφίμων θα εστιάσει σε προϊόντα που κυκλοφορούν παράνομα στην αγορά, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.
Τουλάχιστον το ένα τέταρτο των μαθητών γυμνασίου και λυκείου στις ΗΠΑ έχει καπνίσει ηλεκτρονικό τσιγάρο τουλάχιστον μία φορά σε βάθος 30 ημερών, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά δεδομένα που διαθέτει το υπουργείο. Η συντριπτική πλειονότητα των χρηστών ανέφερε πως χρησιμοποιεί δημοφιλείς γεύσεις φρούτων ή μέντας.
Τα στατιστικά φανερώνουν πως η χρήση e-τσιγάρων από την νεολαία «αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς και δεν θα κάτσουμε άπραγοι», σημείωσε ο κ. Αζάρ.
Διευκρίνισε μάλιστα πως εάν οι Αρχές διαπιστώσουν πως μετά την απαγόρευση οι νέοι μετακινούνται προς ηλεκτρονικά τσιγάρα με τυπική γεύση καπνού, τότε η κυβέρνηση θα δράσει εκ νέου ώστε να αντιμετωπίσει την χρήση τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!