Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Σκάϊ]: Πρόοδος στην αναζήτηση θεραπείας για τη μυελογενή λευχαιμία από Έλληνες επιστήμονες στο Κέμπριτζ
[Σκάϊ]: Πρόοδος στην αναζήτηση θεραπείας για τη μυελογενή λευχαιμία από Έλληνες επιστήμονες στο Κέμπριτζ

[Σκάϊ]: Πρόοδος στην αναζήτηση θεραπείας για τη μυελογενή λευχαιμία από Έλληνες επιστήμονες στο Κέμπριτζ

Η επιστημονική ομάδα χρησιμοποίησε την CRISPR-Cas9 τεχνική γονιδιακής μεταβολής για να επέμβει ξεχωριστά σε όλα τα γονίδια του γονιδιώματος των λευχαιμικών κυττάρων. Με τον τρόπο αυτό διαπιστώθηκε ποια γονίδια μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη και επιβίωση των λευχαιμικών κυττάρων ώστε να αποτελέσουν τον στόχο της θεραπείας που βασίζεται σε γενετικές και φαρμακευτικές τεχνικές.

Ερευνητική ομάδα στη Βρετανία με συμμετοχή επιστημόνων ελλαδικής και καταγωγής κατόρθωσε να κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στις προσπάθειες αντιμετώπισης της λευχαιμίας.
Συγκεκριμένα, το Ινστιτούτο Sanger του Wellcome Trust στο Κέμπριτζ ανακοίνωσε ότι οι ερευνητές του και οι συνεργάτες τους κατάφεραν να προσαρμόσουν και να αξιοποιήσουν μία τεχνική επέμβασης στη γονιδιακή σύνθεση των κυττάρων ώστε να στοχεύσουν την εξάπλωση της οξείας μυελογενούς λευχαιμίας (AML).
Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Cell Reports, η ιατρική ομάδα αρχικά ταυτοποίησε μεγάλο αριθμό συγκεκριμένων γονιδίων που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως πιθανοί στόχοι για την εφαρμογή της θεραπευτικής πρακτικής κατά της ασθένειας. Από αυτά επιλέχθηκε ένα γονίδιο, το λεγόμενο KAT2A, εντός του οποίου καταστράφηκαν όλα τα λευχαιμικά κύτταρα χωρίς να επηρεαστούν τα υγιή αιματικά κύτταρα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!