Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 5 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Πρύτανης ΑΠΘ: Οι φύλακές μας είναι θυρωροί, δεν συλλαμβάνουν διακινητές
[Σκάϊ]: Πρύτανης ΑΠΘ: Οι φύλακές μας είναι θυρωροί, δεν συλλαμβάνουν διακινητές

[Σκάϊ]: Πρύτανης ΑΠΘ: Οι φύλακές μας είναι θυρωροί, δεν συλλαμβάνουν διακινητές

Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι υπεύθυνη να περιφρουρήσει τους χώρους των ΑΕΙ είναι η ίδια η εκπαιδευτική κοινότητα.
«Η πανεπιστημιακή κοινότητα δεν μπορεί να διαφυλάξει τους χώρους από διακινητές και άλλα τέτοια στοιχεία, δεν μπορεί να ασχολείται με εγκλήματα ποινικού δικαίου ούτε να συλλάβει κανένα… Οι φύλακες μας είναι θυρωροί και επόπτες κτιρίων ούτε επιχειρησιακή ικανότητα έχουν, ούτε νομική εξουσιοδότηση να κυνηγούν διακινητές» επισήμανε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρύτανης του ΑΠΘ Περικλής Μήτκας μετά τη δήλωση του υπουργού Παιδείας στον σταθμό μας ότι υπεύθυνη να περιφρουρήσει τους χώρους των ΑΕΙ είναι η ίδια η εκπαιδευτική κοινότητα.
«Η ΕΛΑΣ έχει από την πρώτη ημέρα το ελεύθερο να δράσει όπως νομίζει» ξεκαθάρισε δε ο Περικλής Μήτκας, συμπληρώνοντας ότι «έχουμε έντονα καταθέσει τις απόψεις στην πολιτεία και τον αρχηγό της αστυνομίας».
Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στους χώρους του Αριστοτελείου, με καταγγελίες φοιτητών για εκτός ελέγχου διακίνηση ναρκωτικών, και άλλες έκνομες δραστηριότητες, ο κ. Μήτκας δήλωσε ότι είναι «σοβαρό θέμα, μας απασχολεί διαρκώς, γίνεται αγώνας εδώ και τρία χρόνια που είμαστε πρυτανεία αλλά απασχόλησε και τις προηγούμενες πρυτανικές αρχές».
«Το τελευταίο διάστημα έχει οξυνθεί το πρόβλημα της διακίνησης ναρκωτικών έξω από το κυλικείο της Πολυτεχνικής Σχόλης πάρα τη μεγάλη προσπάθεια που κάναμε στη δυτική πλευρά, οι συμμορίες έφυγαν έκτος κάμπους και κάνουν προσπάθεια επιστροφής μεταξύ του ΑΧΕΠΑ και του Πολυτεχνείου» εξήγησε ο κ. Μήτκας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!