Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Ποτάμι: Έλλειμμα 100 εκατομμυρίων ευρώ από τον νέο ΕΦΚ στα τσιγάρα
[Σκάϊ]: Ποτάμι: Έλλειμμα 100 εκατομμυρίων ευρώ από τον νέο ΕΦΚ στα τσιγάρα

[Σκάϊ]: Ποτάμι: Έλλειμμα 100 εκατομμυρίων ευρώ από τον νέο ΕΦΚ στα τσιγάρα

Για «τρύπα» στα δημόσια έσοδα του 2017 από τη νέα αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καπνικά προϊόντα προειδοποιούν τρεις βουλευτές από Το Ποτάμι, καλώντας τους αρμόδιους υπουργούς να εξηγήσουν πώς θα την αντιμετωπίσουν.
Τον κίνδυνο υστέρησης εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού το 2017 έναντι της εισροής, λόγω της νέας αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καπνικά προϊόντα, επισημαίνουν με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας και Εργασίας, τρεις βουλευτές από το Ποτάμι.
Οι βουλευτές Ιλχάν Αχμέτ, Σπύρος Δανέλλης και Κώστας Μπαργιώτας, εδράζουν τις ανησυχίες τους στη μελέτη του ΙΟΒΕ, σύμφωνα με την οποία η νέα αύξηση του συγκεκριμένου ΕΦΚ από 1/1/2017, θα οδηγήσει σε έλλειμμα 100 εκατομμυρίων ευρώ στα δημόσια έσοδα, καθώς προβλέπεται ότι θα υπάρξει αύξηση του λαθρεμπορίου καπνού από το 25% στο 30%.
Καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να εξηγήσουν πώς θα αντιμετωπίσουν την πτώση των φορολογικών εσόδων και με ποιο τρόπο σκοπεύουν να περιορίσουν τη λαθρεμπορία.
Ρωτούν, δε, κατά πόσο η κυβέρνηση διαθέτει εναλλακτικό φορολογικό σενάριο για τα προϊόντα καπνού σε βάθος τριετίας.
Σημειώνεται ότι από 1/1/2017 προβλέπεται η αύξηση φόρων στα καπνικά από 20% σε 26% και του ΕΦΚ στον λεπτοκομμένο καπνό από 156,7 ευρώ σε 170 ευρώ ανά φορολογική μονάδα. Δηλαδή, θα ακριβύνουν κατά 40 έως 50 λεπτά τα πακέτα των 20 τσιγάρων και κατά 50 λεπτά οι συσκευασίες των 30 γραμμαρίων λεπτοκομμένου καπνού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!