Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Ποιος θα καθαρίσει τα σχολεία μετά τις εκλογές;
[Σκάϊ]: Ποιος θα καθαρίσει τα σχολεία μετά τις εκλογές;

[Σκάϊ]: Ποιος θα καθαρίσει τα σχολεία μετά τις εκλογές;

Το υπουργείο Εσωτερικών διευκρίνισε στους Δήμους πως το έργο δεν θα αναλάβουν οι σχολικές καθαρίστριες…
Ο καθαρισμός των σχολικών μονάδων μετά την διεξαγωγή των εκλογών της Κυριακής δεν θα γίνει από σχολικές καθαρίστριες αλλά από προσωπικό των Δήμων που μετέχει στα εκλογικά συνεργεία και δικαιούται την προβλεπόμενη εκλογική αποζημίωση.
Αυτό αναφέρει εγκύκλιος που υπογράφει ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, και έχει αποσταλεί στους Δήμους της χώρας, σε συνέχεια αντίστοιχων προφορικών οδηγιών που έχουν απευθύνει οι υπηρεσίες του υπουργείου στους ΟΤΑ.
Η διευκρίνηση κρίθηκε σκόπιμη καθώς στις συμβάσεις που έχουν συναφθεί μεταξύ σχολικών επιτροπών και συμβασιούχων καθαριστριών δεν προβλέπεται υποχρέωση καθαρισμού όταν τα σχολεία δεν λειτουργούν στα χρονικά πλαίσια του κανονισμού ωρολογίου προγράμματος ή όταν δεν λειτουργούν τα σχολεία ως αίθουσες διδασκαλίας ή όταν δεν υπάρχει αντικείμενο σχολικής εργασίας.
Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Μαΐου ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εσωτερικών είχαν συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους των σχολικών καθαριστριών από όλη την Ελλάδα και συζήτησαν μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Ο Αλέξης Τσίπρας τους είχε ανακοινώσει αύξηση 10% στις αμοιβές τους, τη δεύτερη που γίνεται σε δύο χρόνια, αλλά και την ένταξή τους στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!