Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Παυλόπουλος: Η ρητορική Ερντογάν πλήττει τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ
[Σκάϊ]: Παυλόπουλος: Η ρητορική Ερντογάν πλήττει τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ

[Σκάϊ]: Παυλόπουλος: Η ρητορική Ερντογάν πλήττει τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ

Η Συνθήκη της Λωζάννης έχει καθορίσει «οριστικά και αμετάκλητα» τα ελληνοτουρκικά σύνορα, αλλά και τα σύνορα της Τουρκίας με την Ευρώπη, διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απαντώντας στις προκλητικές δηλώσεις του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Η ρητορική του τούρκου προέδρου Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί εδαφικών αμφισβητήσεων δεν υπονομεύει μόνο τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923, αλλά και τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε πως η Συνθήκη της Λωζάννης έχει καθορίσει «οριστικά και αμετάκλητα» τα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Προσέθεσε δε πως η μεθόριος δεν χωρίζει μόνο την Ελλάδα και την Τουρκία, αλλά και την Τουρκία με ολόκληρη την Ε.Ε., αφού τα σύνορα των κρατών-μελών λειτουργούν και ως όρια ολόκληρης της ευρωπαϊκής κοινότητας.
Μιλώντας στην Έδεσσα με αφορμή τη συμπλήρωση 104 ετών από την απελευθέρωση της πόλης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα και στην ΠΓΔΜ.
«Η σημερινή επέτειος είναι και ημέρα υπεράσπισης της Ιστορίας που τεκμηριώνει, με αμάχητα τεκμήρια, την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας αλλά και, συνακόλουθα, αφετηρία αποστομωτικής απάντησης στους, διαρκώς ευτελιζόμενους διεθνώς, κιβδηλοποιούς και παραχαράκτες αυτής της Ιστορίας», είπε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!