Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Πάνω από 500 πρόσφυγες έφτασαν στην Λέσβο, καμία ανταπόκριση από Τουρκία
[Σκάϊ]: Πάνω από 500 πρόσφυγες έφτασαν στην Λέσβο, καμία ανταπόκριση από Τουρκία

[Σκάϊ]: Πάνω από 500 πρόσφυγες έφτασαν στην Λέσβο, καμία ανταπόκριση από Τουρκία

Δεκατρείς λέμβοι έφτασαν στο νησί ενώ η Μόρια ασφυκτιά.
Περισσότεροι από 500 πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάστηκαν το απόγευμα στην Λέσβο, στην περιοχή της Σκάλας Συκαμινιάς, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το Λιμενικό Σώμα.
Η καταμέτρηση των αφιχθέντων είναι σε εξέλιξη όμως η πρώτη συντηρητική εκτίμηση είναι πως πρόκειται για τουλάχιστον 550 άτομα.
Έφτασαν στο νησί με 13 λέμβους.
Πρόκειται για μία από τις μαζικότερες αφίξεις μετά την έξαρση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης την διετία 2015-2016.
Το Λιμενικό επισημαίνει μάλιστα πως παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειές του να επικοινωνήσει με τις τουρκικές Αρχές δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.
Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιώργος Κουμουτσάκος έχει δηλώσει ότι οι ροές από την Τουρκία έχουν αυξηθεί απότομα το τελευταίο διάστημα, καθώς οι σχέσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ευρωπαϊκή Ένωση διέρχονται δύσκολη περίοδο.

Ο πρωθυπουργός έχει προαναγγείλει
αναθεώρηση της μεταναστευτικής πολιτικής με έμφαση στην ταχύτερη αξιολόγηση των αιτήσεων για άσυλο και επαναπροωθήσεις στην Τουρκία, βάσει της συμφωνίας της γειτονικής χώρας με την ΕΕ.
Πάγια πρακτική είναι οι αφιχθέντες να μεταφέρονται στο κέντρο της Μόριας, το οποίο ήδη ασφυκτικά καθώς φιλοξενεί υπεράριθμους αιτούντες άσυλο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!