Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Παναγία των Παρισίων: Ο ιερέας που έσωσε το ακάνθινο στεφάνι του Ιησού
[Σκάϊ]: Παναγία των Παρισίων: Ο ιερέας που έσωσε το ακάνθινο στεφάνι του Ιησού

[Σκάϊ]: Παναγία των Παρισίων: Ο ιερέας που έσωσε το ακάνθινο στεφάνι του Ιησού

Ο ίδιος είχε βρεθεί στο θέατρο Μπατακλάν, στις 13 Νοεμβρίου 2015 και προσευχόταν για τους νεκρούς και παρηγορούσε εκείνους που τραυματίστηκαν ή είχαν χάσει τους αγαπημένους τους
Το γύρο του κόσμου κάνει η ιστορία ενός ατρόμητου ιερέα που το βράδυ της Δευτέρας αψήφισε τις τεράστιες φλόγες που κατέκαιγαν την Παναγία των Παρισίων και μπήκε στο ναό προκειμένου να σώσει κειμήλια ανεκτίμητης αξίας.
Ο ατρόμητος ιερέας Ζαν-Μαρκ Φουρνιέ ρίσκαρε τη ζωή του και τα έβαλε κυριολεκτικά με τις τεράστιες φλόγες που με λύσσα κατάπιναν την Παναγία των Παρισίων και έσωσε το Ακάνθινο Στεφάνι του Ιησού αλλά και άλλους ανεκτίμητους θησαυρούς.
Ο Ζαν-Μαρκ Φουρνιέ, εφημέριος της Πυροσβεστικής Πυροσβεστικής του Παρισιού, κατάφερε με τον ηρωισμό του να σώσει το ευλογημένο εξαπτέρυγο και το ακάνθινο στέμμα – δύο πολύτιμα σύμβολα του επιβλητικού καθεδρικού ναού.Το στεφάνι με τα αγκάθια θεωρείται ως το απομεινάρι του στεφάνου που τοποθετήθηκε στο κεφάλι του Ιησού Χριστού κατά την σταύρωση. Εφτασε στο Παρίσι το 1238 από τον γάλλο μονάρχη Λουδοβίκο Θ’.Το ιερό αντικείμενο βρίσκεται σε περίτεχνη χρυσή θήκη που φυλάσσεται στο θησαυροφυλάκιο του καθεδρικού ναού και εμφανίζεται μόνο περιστασιακά για να το δει ο κόσμος.
AP Photo/Remy de la Mauviniere
Ο ίδιος φοβόταν ότι και τα δύο θρησκευτικά αντικείμενα θα χάνονταν από τη φωτιά που έπληξε το ιστορικό μνημείο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!