Κυριακή, 26 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Όταν η Βασίλισσα Ελισάβετ τα έβαλε με τον Χίτλερ (pics)
[Σκάϊ]: Όταν η Βασίλισσα Ελισάβετ τα έβαλε με τον Χίτλερ (pics)

[Σκάϊ]: Όταν η Βασίλισσα Ελισάβετ τα έβαλε με τον Χίτλερ (pics)

Ένα νέο ντοκιμαντέρ του βρετανικού δικτύου Channel 4 φέρνει στη δημοσιότητα τον ρόλο της τότε Πριγκίπισσας Ελισάβετ στη μάχη κατά των Ναζί.
Είναι γνωστό ότι οι Βρετανοί λατρεύουν την Βασίλισσα Ελισάβετ σε τέτοιο βαθμό που ίσως κάνουν την υπόλοιπη Ευρώπη να απορεί. Η στάση της, όμως, στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο και την επίθεση που δεχόταν η Βρετανία από τους Ναζί ίσως να εξηγεί γιατί η Βασίλισσα κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Βρετανών.
Ένα νέο ντοκιμαντέρ του βρετανικού δικτύου Channel 4 φέρνει στη δημοσιότητα άγνωστες πτυχές από την στάση της βασιλικής οικογένειας στη μάχη κατά των Ναζί. Η 14χρονη τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ και η 10χρονη αδελφή της Μαργαρίτα έμαθαν να πυροβολούν στους κήπους του Μπάκινγχαμ προκειμένου να είναι έτοιμες να υπερασπιστούν το παλάτι εάν γινόταν επιδρομή από αλεξιπτωτιστές των Ναζί.
Η τότε Πριγκίπισσα Ελισάβετ με την αδερφή της, Μαργαρίτα
Παρά τις παρακλήσεις των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙ6) στον τότε Βασιλιά Γεώργιο VI, πατέρα της Ελισάβετ, να εκκενώσει με την οικογένεια του το παλάτι για την ασφάλεια του και να καταφύγει στον Καναδά ο Βασιλιάς αρνήθηκε κατηγορηματικά. Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, ο Βασιλιάς επιθυμούσε να παραμείνει στην πατρίδα του και να δώσει τη μάχη κατά των Γερμανών. Αυτό οδήγησε τον τότε πρωθυπουργό, Ουίνστον Τσόρτσιλ να δανείσει στον Βασιλιά το προσωπικό πιστόλι του προκειμένου να υπερασπιστεί την οικογένεια του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!