Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Όρμπαν: Κλείνουμε τα σύνορα για την… ελευθερία
[Σκάϊ]: Όρμπαν: Κλείνουμε τα σύνορα για την… ελευθερία

[Σκάϊ]: Όρμπαν: Κλείνουμε τα σύνορα για την… ελευθερία

Σε μία διαμφισβητούμενη (εκ)δήλωση στο Μόναχο, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν υποστηρίζει ότι το κλείσιμο των συνόρων για τους πρόσφυγες αποτελεί πράξη …προάσπισης της ελευθερίας για τους Ευρωπαίους.

Εξήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την εξέγερση της Βουδαπέστης, την οποία είχαν πνίξει στο αίμα τα σοβιετικά τανκς. Το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν ήρθε στο Μόναχο για να εορτάσει τη συμπλήρωση «60 ετών από τον αγώνα του ουγγρικού λαού για την ελευθερία», όπως ανέγραφε το πλακάτ της σχετικής εκδήλωσης σε αίθουσα της βαυαρικής Βουλής. Η εμφανής και ιδιαίτερη σχέση με τη Βαυαρία οφείλεται μεταξύ άλλων στο ότι το καλοκαίρι του 1989, οι Ούγγροι ήταν οι πρώτοι που είχαν αρχίσει να ξηλώνουν το το σιδηρούν παραπέτασμα και άνοιξαν τα σύνορα, προσφέροντας πολύτιμη διέξοδο προς τη Γερμανία, δηλαδή το ομόσπονδο κρατίδιο της Βαυαρίας, σε χιλιάδες Ανατολικογερμανούς που είχαν εγκλωβιστεί με τις οικογένειές τους στην Ουγγαρία.
Πώς ταιριάζουν όλα αυτά με το σημερινό κλείσιμο των συνόρων για τους πρόσφυγες; Κι όμως, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας βρήκε τρόπο να τα ταιριάξει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!