Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Ομπάμα: Η λιτότητα χτύπησε την ανάπτυξη της Ευρώπης και βοήθησε τον λαϊκισμό
[Σκάϊ]: Ομπάμα: Η λιτότητα χτύπησε την ανάπτυξη της Ευρώπης και βοήθησε τον λαϊκισμό

[Σκάϊ]: Ομπάμα: Η λιτότητα χτύπησε την ανάπτυξη της Ευρώπης και βοήθησε τον λαϊκισμό

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ομάδα ευρωπαϊκών εφημερίδων, λίγους μήνες πριν τη λήξη της θητείας του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επισήμανε ότι σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν οδήγησαν σε «χρόνια στασιμότητας», χωρίς όμως να κάνει ονομαστικές αναφορές.

Ξεκάθαρες αιχμές για την πολιτική λιτότητας που ακολούθησε η Ευρώπη τα χρόνια της οικονομικής κρίσης αφήνει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα, λίγους μήνες πριν την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ομάδα ευρωπαϊκών εφημερίδων, ο κ. Ομπάμα τονίζει ότι «η λιτότητα επιβράδυνε την ανάπτυξη στην Ευρώπη», επισημαίνοντας μάλιστα ότι σε ορισμένες χώρες οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν οδήγησαν σε «χρόνια στασιμότητας».
Τα σχόλια του κ. Ομπάμα υποδεικνύουν την συνεχιζόμενη διαφωνία ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως τη Γερμανία, όσον αφορά το μείγμα πολιτικών που πρέπει να ακολουθηθεί για να αντιμετωπισθεί η κρίση.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνέδεσε μάλιστα άρρηκτα την λιτότητα με την άνοδο του λαϊκισμού στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.
Σημείωσε πως η λιτότητα ενίσχυσε της οικονομικές ανησυχίες και την οργή που υπάρχει σε ολόκληρη τη Γηραιά Ήπειρο, ειδικά ανάμεσα στους νέους, που αντιμετωπίζουν υψηλά ποσοστά ανεργίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!