Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Νέος υπουργός Εξωτερικών στη Δανία
[Σκάϊ]: Νέος υπουργός Εξωτερικών στη Δανία

[Σκάϊ]: Νέος υπουργός Εξωτερικών στη Δανία

Νέος υπουργός Εξωτερικών ανέλαβε σήμερα στη Δανία ο ευρωσκεπτικιστής Άντερς Σάμουελσεν.
Νέος υπουργός Εξωτερικών ανέλαβε σήμερα στη Δανία ο ευρωσκεπτικιστής Άντερς Σάμουελσεν.
Ο Άντερς Σάμουελσεν, 49 ετών, τηρεί επιφυλακτική στάση απέναντι στη συμμετοχή της Δανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2007, όταν ιδρύθηκε το κόμμα του, η Φιλελεύθερη Συμμαχία. Έχει μάλιστα πραγματοποιήσει εκστρατεία ενάντια στην περαιτέρω συνεργασία της Κοπεγχάγης με την Ένωση.
“Δεν άλλαξα τη στάση μου απέναντι στην ΕΕ εν μία νυκτί” είπε ο Σάμουελσεν μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους, αφού την Κυριακή το κόμμα του συμφώνησε να συμμετάσχει στην κυβέρνηση συνασπισμού.
Σε αντίθεση με τις προηγούμενες φιλελεύθερες κυβερνήσεις που δήλωναν με σαφήνεια ότι ήθελαν να διατηρήσουν τη Δανία κοντά στον πυρήνα της ΕΕ, η νέα 86σέλιδη “πλατφόρμα” που παρουσιάστηκε την Κυριακή περιγράφει πολύ αόριστα την πολιτική της Κοπεγχάγης απέναντι στην ΕΕ.
“Η γραμμή της κυβέρνησης είναι ότι συνεργαζόμαστε με την ΕΕ αλλά ταυτόχρονα τηρούμε κριτική στάση στον τρόπο λειτουργίας της. Θέλουμε να μεταρρυθμίσουμε την ΕΕ, τα Ηνωμένα Έθνη και το ΝΑΤΟ εκ των έσω. Έχουμε ένα έργο εξυγίανσης να πραγματοποιήσουμε”, συνέχισε ο Σάμουελσεν. “Μπορεί να εμπνεόμαστε από όσα συμβαίνουν στον υπόλοιπο κόσμο”, είπε, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις και χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα στην απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ένωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!