Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Νέες ενισχύσεις στέλνουν οι ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή με το βλέμμα στο Ιράν
[Σκάϊ]: Νέες ενισχύσεις στέλνουν οι ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή με το βλέμμα στο Ιράν

[Σκάϊ]: Νέες ενισχύσεις στέλνουν οι ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή με το βλέμμα στο Ιράν

Πύραυλοι Patriot, πεζοναύτες, αποβατικά σκάφη και αεροσκάφη κατευθύνονται προς την Μέση Ανατολή, καθώς κλιμακώνεται η κόντρα ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Τεχεράνη.
Περαιτέρω ενισχύσεις στέλνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στις δυνάμεις τους που υπηρετούν στην Μέση Ανατολή, εν μέσω της κλιμάκωσης έντασης στις σχέσεις με το Ιράν.
Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πως στέλνει στην Μέση Ανατολή μία συστοιχία των αντιπυραυλικών και αντιαεροπορικών πυραύλων Patriot και το πολεμικό πλοίο USS Arlington, το οποίο μεταφέρει πεζοναύτες, αμφίβια οχήματα, αποβατικά σκάφη και αεροπλάνα.
Η Ουάσιγκτον απέδωσε την αποστολή των επιπλέον δυνάμεων στις «ενδείξεις για αυξημένη ιρανική ετοιμότητα για την εκτέλεση επιθετικών επιχειρήσεων κατά των δυνάμεων και των συμφερόντων των ΗΠΑ», δίχως να δίνει συγκεκριμένες πληροφορίες.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιζητούν σύρραξη με το Ιράν, όμως έχουν την (στρατιωτική) στάση και την ετοιμότητα να υπερασπιστούμε τις δυνάμεις και τα συμφέροντά (της Αμερικής) στην περιοχή», αναφέρει στην σχετική ανακοίνωσή του το Πεντάγωνο.
Οι ΗΠΑ έχουν ήδη αποσπάσει στην περιοχή το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln και την ομάδα κρούσης που το συνοδεύει, συν ομάδα βομβαρδιστικών αεροσκαφών. Η Αμερική ούτως ή άλλως διαθέτει περίπου 5.000 στρατιώτες στο γειτονικό Ιράκ, δύναμη στην βόρεια Συρία και βάσεις σε πολλές χώρες στην ζώνη του Κόλπου.
Η Τεχεράνη έχει απορρίψει τις αμερικανικές κινήσεις ως «ψυχολογικό πόλεμο» που αποσκοπεί στον εκφοβισμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!