Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Σκάϊ]: Νέα έρευνα αποκαλύπτει την ανθρώπινη στάση έναντι της κλιματικής αλλαγής
[Σκάϊ]: Νέα έρευνα αποκαλύπτει την ανθρώπινη στάση έναντι της κλιματικής αλλαγής

[Σκάϊ]: Νέα έρευνα αποκαλύπτει την ανθρώπινη στάση έναντι της κλιματικής αλλαγής

Πρωταθλητές στην άρνηση οι Αμερικανοί, ακολουθούν οι κάτοικοι της βόρειας Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, που βιώνουν σε μικρότερο βαθμό τις φυσικές καταστροφές που επιτείνει η κλιματική αλλαγή.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μακράν η πιο βαθιά σκεπτικιστική χώρα όσον αφορά την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με νέα μεγάλη έρευνα της YouGov σε 28 χώρες (η Ελλάδα δεν συγκαταλέγεται).
Το 15% των Αμερικανών πιστεύει είτε ότι το κλίμα της Γης δεν αλλάζει είτε ότι η ανθρωπότητα δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη. Πρόκειται για μακράν το μεγαλύτερο ποσοστό ανάμεσα στις χώρες όπου διενεργήθηκε η δημοσκόπηση και σχεδόν τριπλάσιο σε σχέση με τον μέσο όρο.
Η έρευνα δημοσιεύτηκε λίγες ημέρες πριν την έναρξη συνόδου κορυφής υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών για την προστασία του περιβάλλοντος, όπου περίπου 60 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων αναμένεται να προβούν σε δεσμεύσεις για πολιτικές υπέρ της προστασίας του πλανήτη.
Ανάμεσά τους δεν θα βρίσκεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει δρομολογήσει έξοδο της Ουάσιγκτον από την συμφωνία του Παρισιού, συμφωνία που αποσκοπεί στην συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας σαφώς κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου.
Πέραν των ΗΠΑ οι μεγαλύτεροι σκεπτικιστές σχετικά με την κλιματική αλλαγή είναι οι πολίτες της Σκανδιναβίας και της Μέσης Ανατολής, περιοχές που έως τώρα δεν έχουν πληγεί ιδιαίτερα από φυσικές καταστροφές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!