Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: ΝΔ: Ο Ερντογάν δυναμιτίζει τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού
[Σκάϊ]: ΝΔ: Ο Ερντογάν δυναμιτίζει τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού

[Σκάϊ]: ΝΔ: Ο Ερντογάν δυναμιτίζει τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού

«Ο πρόεδρος της Τουρκίας εξελίσσεται σε παράγοντα αστάθειας ολόκληρης της περιοχής»
Άμεσες πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση, καθώς την παρέμβαση ΟΗΕ, ΕΕ και ΝΑΤΟ, ζητεί ο Γιώργος Κουμουτσάκος σχολιάζοντας τις νέες δηλώσεις τουΤαγίπ Ερντογάν για το Κυπριακό.
«Ο πρόεδρος της Τουρκίας εξελίσσεται σε παράγοντα αστάθειας ολόκληρης της περιοχής» προειδοποιεί ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας.
Όπως τονίζει ο κ. Κουμουτσάκος, ο Ερντογάν κλιμακώνει συνεχώς την αδιαλλαξία και την προκλητικότητά του, αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης, απειλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση με το μεταναστευτικό – προσφυγικό και τώρα δυναμιτίζει τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο τους.
«Η διεθνής κοινότητα, τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και το ΝΑΤΟ, που ενδιαφέρονται για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή, οφείλουν να παρέμβουν άμεσα προς την Άγκυρα»» επισημαίνει ο τομεάρχης της ΝΔ, συμπληρώνοντας πως, σε αυτήν την κατεύθυνση, οφείλει να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες η ελληνική κυβέρνηση.
Για «ανιστόρητους και αυθαίρετους συμψηφισμούς που επιχειρούν να διαγράψουν τις ευθύνες της Τουρκίας ως κατοχικής δύναμης» κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!