Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Moύδιασμα μετά την ευφορία στο AfD: Ανεξαρτητοποιήθηκε η Φράουκε Πέτρι
[Σκάϊ]: Moύδιασμα μετά την ευφορία στο AfD: Ανεξαρτητοποιήθηκε η Φράουκε Πέτρι

[Σκάϊ]: Moύδιασμα μετά την ευφορία στο AfD: Ανεξαρτητοποιήθηκε η Φράουκε Πέτρι

Η Πέτρι ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι δεν θα είναι μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στη γερμανική Βουλή αιφνιδιάζοντας άλλα στελέχη του κόμματος
Την απόφαση της να είναι ανεξάρτητη βουλευτής ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Φράουκε Πέτρι, ένα από τα ηγετικά στελέχη της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (ΑfD), λίγες ώρες μετά τη μεγάλη εκλογική νίκη του κόμματός της, που αναδείχθηκε τρίτο στις γερμανικές εκλογές με ποσοστό 12,6% και 94 έδρες.
Η Πέτρι ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι δεν θα είναι μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στη γερμανική Βουλή αιφνιδιάζοντας άλλα στελέχη του κόμματος που ήταν παρόντα στη συνέντευξη.
«Μετά από προσεκτική σκέψη αποφάσισα ότι δεν θα κάτσω μαζί με τους βουλευτές του AfD» ανακοίνωσε η Πέτρι σύμφωνα με την Deutsche Welle, και αποχώρησε από την αίθουσα χωρίς να δώσει εξηγήσεις για την απόφασή της.
Σημειώνεται ότι το ακροδεξιό κόμμα ιδρύθηκε μόλις πριν από τέσσερις χρόνια και στην άνοδό του συνέβαλλε σημαντικά η Πέτρι. Ωστόσο, η στάση της κατέδειξε το διχασμό στους κόλπους του AfD, με την Πέτρι να αντιπροσωπεύει τους «μετριοπαθείς» του κόμματος, με τους «σκληροπυρηνικούς», όπως ο Αλεξάντερ Γκάουλαντ, να παίρνουν όμως το «πάνω χέρι» τους τελευταίους μήνες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!