Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Μητσοτάκης: Στο πλευρό της Κύπρου για την κλιμάκωση τουρκικών προκλήσεων
[Σκάϊ]: Μητσοτάκης: Στο πλευρό της Κύπρου για την κλιμάκωση τουρκικών προκλήσεων

[Σκάϊ]: Μητσοτάκης: Στο πλευρό της Κύπρου για την κλιμάκωση τουρκικών προκλήσεων

Ο κος Μητσοτάκης τόνισε πως τάσσεται υπέρ των τριμερών σχημάτων που έχουν υλοποιηθεί στην περιοχή, σημειώνοντας πως είχαν ξεκινήσει από την κυβέρνηση Σαμαρά και συνεχίστηκαν και από την επόμενη.
Η Κύπρος θα έχει τη συμπαράσταση της Ελλάδα και της ΕΕ σε οποιαδήποτε κλιμάκωση των προκλήσεων για τα ενεργειακά θέματα, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Λευκωσία, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Νίκο Αναστασιάδη.
Συγκεκριμένα διεμήνυσε ότι στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών οργάνων, η Κύπρος θα πρέπει να θεωρεί δεδομένη την ελληνική στήριξη και η όποια κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα να λαμβάνει ανάλογες αντιδράσεις, πάντα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα παραβιάζει κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της κυπριακής δημοκρατίας, τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Ο κος Μητσοτάκης ανέφερε ότι συζητήθηκαν οι τρόποι οργανωμένης αντίδρασης, όχι μόνο μέσα από την άριστη συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας αφού -όπως είπε- το θέμα φορά την ίδια την ΕΕ, και όχι μόνο τα κυριαρχικά δικαιώματα ενός κράτους-μέλους αλλά και την ίδια την ενεργειακή πολιτική της ΕΕ, ώστε να διαφοροποιήσει τις πηγές στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου.

Τόνισε επίσης πως τάσσεται υπέρ των τριμερών σχημάτων που έχουν υλοποιηθεί στην περιοχή, υπογραμμίζοντας πως αυτές είχαν ξεκινήσει από την κυβέρνηση Σαμαρά και συνεχίστηκαν και από την επόμενη.
O Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την έντονη συγκίνησή του για το γεγονός ότι το πρώτο του ταξίδι ως πρωθυπουργός είναι στην Κύπρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!