Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Μητσοτάκης για Ελληνικό: Ανακαλούμε την υπουργική, το έργο θα προχωρήσει
[Σκάϊ]: Μητσοτάκης για Ελληνικό: Ανακαλούμε την υπουργική, το έργο θα προχωρήσει

[Σκάϊ]: Μητσοτάκης για Ελληνικό: Ανακαλούμε την υπουργική, το έργο θα προχωρήσει

Το έργο θα προχωρήσει άμεσα, καθώς η ΝΔ θα προωθήσει ταχύτατα τις αποφάσεις που χρειάζονται, επισήμανε ο Κ. Μητσοτάκης.
Μήνυμα για άμεσο ξεμπλοκάρισμα του έργου του έργου του Ελληνικού με κυβέρνηση της ΝΔ έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ένα εικοσιτετράωρο μετά τις καταγγελίες της Lamda Development ότι η ΚΥΑ που εκδόθηκε αντί να διευκολύνει περιπλέκει σημαντικά το project.
“Η υπουργική απόφαση που εκδόθηκε για το Ελληνικό θα ανακληθεί αμέσως” τόνισε χαρακτηριστικα πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στον Real FM.
Το έργο θα προχωρήσει άμεσα, καθώς η ΝΔ θα προωθήσει ταχύτατα τις αποφάσεις που χρειάζονται, επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης. “Η επένδυση θα αρχίσει άμεσα, μιλάμε για 60.000 θέσεις εργασίας” τόνισε.

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τη νέα εμπλοκή στο Μητροπολιτικό Πάρκο, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στη Lamda μέσω του ΑΝΤ1: «Εμείς τρέξαμε το έργο, αλλά αλλάξαμε την αρχική σύμβαση. Όμως, έπεσαν οι μάσκες και για τον παραχωρησιούχο. Υπάρχει και εδώ deal με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να εκχωρήσει άδεια με περισσότερο μπετόν και λιγότερο πράσινο».
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Lamda Development με αφορμή την ΚΥΑ για το Μητροπολιτικό Πάρκο επισημαίνει ότι:

«Με αφορμή την Κοινή Υπουργική Απόφαση («ΚΥΑ») για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, που μας κοινοποιήθηκε μόλις σήμερα το απόγευμα», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Lamda Development, «η εταιρεία τοποθετείται ως εξής»:
«Η ΚΥΑ υιοθετεί θέσεις του υπουργείου Πολιτισμού που δημιουργούν απροσπέλαστα εμπόδια, τόσο στην έναρξη, όσο και στην ομαλή εξέλιξη του έργου, μη λαμβάνοντας υπόψη, τόσο τον ειδικό νόμο που αφορά στην επένδυση (Ν.4062/12) όσο και τις ειδικές προβλέψεις των συμβάσεων που κυρώθηκαν από τη Βουλή (Ν.4422/17), καθώς και τους όρους του Προεδρικού Διατάγματος, βάσει των οποίων έχει εγκριθεί ο σχεδιασμός του έργου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!